eur:
394.24
usd:
370.46
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Koronavírustesztet végeznek az autósokon Bostonban 2020. március 28-án. Az Egyesült Államokban 113 ezer fölé emelkedett a fertőzöttek száma, a járványban eddig 1902-en vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Michael Dwyer

Az eddig hittnél korábban volt áldozata a koronavírusnak az Egyesült Államokban

Az eddigi adatokkal ellentétben nem február 29-én, hanem már hetekkel korábban halálos áldozatot követelt az új típusú koronavírus az Egyesült Államokban - közölték illetékesek

Eddig a hatóságok azt gondolták, hogy egy 50 éves férfi volt a SARS-CoV-2 első halálos áldozata az Egyesült Államokban, aki az ország északnyugati részén fekvő Washington államban halt meg február utolsó napján. Az egészségügyi hatóságok azonban boncolást végeztek két emberen, akik a hónap elején haltak meg otthonaikban,

Kaliforniában február 6-án és február 17-én, és mindkettejük szervezetéből kimutatták az új koronavírust.

Február elején még csak a központi járványügyi hivatal, a CDC végzett teszteket, nagyon korlátozott számban azokon, akik korábban a fertőzés által érintett területen jártak és tüneteik voltak.

Az Egyesült Államok elsőként tiltotta meg a beutazást a járvány kiindulópontjának számító Kínából, de egészségügyi szakemberek már akkor arra figyelmeztettek, hogy a kórokozó már az országban lehet. Azóta az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzött a világon, több mint 800 ezer, a halálos áldozatok száma pedig kedden átlépte a 45 ezret.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×