eur:
392.95
usd:
365.77
bux:
66585.98
2024. április 26. péntek Ervin
Védőmaszkot ad egy utasnak egy rendőr a spanyolországi Valencia pályaudvarán a koronavírus-járvány idején, 2020. április 14-én, miután a spanyol kormány bizonyos, nem létfontosságú munkaterületek dolgozóinak feloldotta a kijárási korlátozást.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Manuel Bruque

Egy reményszikra is szerepel a drámai spanyol adatokban

A csütörtöki az első nap, amikor az új fertőzöttek száma nem érte el a frissen gyógyultakét. Az elhunytak száma viszont 551-gyel emelkedett egy nap alatt.

A Worldometers.info koronavírus-statsztikáit folyamatosan bújva a még hetekig küzdelmes helyzeten és a rossz halálozási adatokon kívül Infostart csütörtökön arra lett figyelmes, hogy az újólag közölt, spanyolországi friss fertőzöttszám már nem érte el a frissen felépültek számát, a különbség ráadásul már most is számottevő.

A táblázatot figyelve azt látni:

csütörtökre fordulva 2157-tel növekedett a fertőzöttek száma, azonban 3944-en, vagyis majdnem kétszer ennyien vehették át második negatív koronavírusteszt-eredményüket.

Spanyolországban február 15-én regisztrálták az első két fertőződést, és április elejéig hol meredeken, hol stabilan romlott a helyzet, majd virágvasárnap elkezdett egyre erőtlenebbé válni a koronavírus az ibériai óriásállamban.

Az országban csütörtökig több mint 182 ezren megfertőződtek, több mint 19 ezren pedig bele is haltak a betegségbe, a felépültek száma mostanáig 75 ezer.

A most rövidülni látszó járványgörbéért azonban nagy árat fizet Spanyolország:

az 1 millió főre vetített halálos áldozatok számában a legalább közepes méretű országok között a negatív lista első helyén áll, 409 fővel

- a világ összes országa közül csak San Marino, Andorra és Belgium előzi meg. Érdekességként: Olaszországban ez a szám 358, az Egyesült Államokban 86, Magyarországon 15, Kínában pedig mindössze 2. A világátlag valamivel több mint 17.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×