eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Boris Johnson brit miniszterelnököt támogató üzenet egy kisteherautó oldalán a londoni St. Thomas Kórház előtt 2020. április 7-én. Az új koronavírussal fertőzött kormányfőt az előző este átszállították a londoni St. Thomas Kórház intenzív osztályára, és akadályoztatása alatt Dominic Raab külügyminiszter látja el a kormányfői feladatokat.
Nyitókép: MTI/EPA/Vickie Flores

Kikerült az intenzívről Boris Johnson

Már nincs az intenzív osztályon Boris Johnson brit miniszterelnök - közölte csütörtök este a Downing Street.

A londoni kormányfői hivatal szóvivőjének rövid nyilatkozata szerint Johnsont - aki az új koronavírus okozta betegsége miatt szorul kórházi kezelésre - a londoni St. Thomas kórház intenzív osztályról egy normál kórterembe vitték át.

A szóvivő megfogalmazása szerint a kormányfőt továbbra is

szoros orvosi megfigyelés alatt tartják lábadozásának jelenlegi korai szakaszában.

A Downing Street illetékese közölte, hogy Boris Johnson rendkívül jó hangulatban van.

Az 55 éves Johnsont vasárnap este vitték be a St. Thomas kórházba, miután megfertőződött a Covid-19 járványt okozó SARS-CoV-2 nevű vírussal, és betegségének egyes tünetei tíz nap elkülönítés után sem múltak.

A Downing Street hétfőn késő este jelentette be, hogy Johnsont átvitték a kórház intenzív osztályára, miután állapota romlott.

Az intenzív kezelés kezdete óta elhangzott hivatalos tájékoztatások rendre hangsúlyozták, hogy Johnson a rutinszerűen adott oxigénen kívül nem szorul semmiféle légzéssegítő eljárásra, így lélegeztetőgépre sem, és nincs tüdőgyulladása.

A Downing Street szerda esti tájékoztatóján hangzott el először, hogy a miniszterelnök állapota javulásnak indult; az addigi tájékoztatások stabil állapotról szóltak.

Johnson szóvivőjének csütörtöki első nyilatkozata úgy hangzott, hogy a javulás azóta is folyamatos; a miniszterelnöki hivatal nem sokkal később tudatta, hogy a kormányfő már nem szorul intenzív kezelésre.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×