INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

ukrajna

hazatérés

koronavírus

Egy nap alatt csaknem 11 ezren tértek haza Ukrajnába

Infostart / MTI

Közülük mintegy 5,2 ezren érkeztek gyalogosan a határátkelőkhöz.

A gyalog érkezőket az ukrán állami hatóságok szállították át járművekkel a határon. A jelentés szerint sorok vasárnap reggel nem alakultak ki az átkelőknél. A belépők testhőmérsékletét ellenőrizték, koronavírus-fertőzés jelét a határokon szolgálatot teljesítő orvosok senkinél sem észlelték.

Az ukrán egészségügyi minisztérium nap közben kiadott részletes jelentése szerint jelenleg Ukrajnában 5493 SARS-CoV-2 koronavírus-fertőzésgyanús esetet azonosítottak, ebből 1251 a már igazolt. A betegek között 90 gyermek van, a többségük viszont 50-59 éves közötti, 680 nő és 571 férfi. A betegség eddigi 32 halálos áldozata közül pedig nemek szerinti bontásban 21 a nő és 11 a férfi. Eddig 164 egészségügyi dolgozó fertőződött meg az országban.

Viktor Ljasko ukrán egészségügyiminiszter-helyettes, országos tisztifőorvos vasárnap közölte, hogy az igazolt fertőzések számának napi növekedése Ukrajnában most 14 százalékos, ami lassabb ütemű, mint Olaszországban, illetve Spanyolországban.

A védelmi tárca vasárnapi jelentése alapján az ukrán fegyveres erők tagjai közül jelenleg 114-en vannak karanténban, illetve önelszigetelésben, eddig három katona fertőződött meg igazoltan koronavírussal.

Az ukrajnai egyházegyesítés után Moszkvához hű maradt ukrán ortodox "szárnyhoz" tartozó kijevi Pecserszka Lavra kolostor- és templomkomplexum vasárnap - egy héttel az ortodox húsvét előtt - bejelentette, hogy bezárja kapuit a hívek előtt az országos karantén feloldásáig, és mostantól online közvetíti a szertartásokat. Közölték azt is, hogy a kolostor minden tagja, beleértve vezetőjüket, Pavlo metropolitát laboratóriumi-tesztet végeztetett koronavírusra, az eredményeket néhány napon belül tudják meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018