eur:
395.58
usd:
366.99
bux:
65324.57
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Mentőautók állnak a kelet-londoni ExCel konferenciaközpont mellett, ahol egy 4000-ágyas ideiglenes kórházat állítanak fel a koronavírussal fertőzött betegek számára 2020. március 30-án. Nagy-Britanniában 19522 a fertőzöttek száma, és 1228-an veszítették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Matt Dunham

Az eddigi legrosszabb adat érkezett Nagy-Britanniából

A legfrissebb adatok szerint egy nap alatt 563-mal emelkedett az új típusú koronavírus okozta betegség nagy-britanniai halálos áldozatainak száma.

Az állami egészségügyi szolgálat (NHS) szerda délutáni tájékoztatása szerint eddig 2352-en haltak meg Nagy-Britanniában a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 megbetegedésben. A szerdán bejelentett 563 haláleset az eddigi legnagyobb napi halálozási szám a brit adatok rendszeres közlésének kezdete óta.

A brit egészségügyi minisztérium beszámolója alapján

szerda délelőttig az előző napi 25 150-ről 4324-gyel 29 474-re emelkedett azoknak a száma, akiknek szervezetében kimutatták az új koronavírust.

Nagy-Britanniában eddig csaknem 153 ezer szűrést végeztek.

A brit egészségügyi hatóságok korábban naponta átlagosan hatezer koronavírustesztet végeztek el, de a kormány április közepéig 25 ezerre tervezi emelni a szűrések napi számát.

A szűréssel igazolt fertőzöttek között van Károly trónörökös, II. Erzsébet királynő 71 éves fia - bár ő már felépült és egyhetes karanténidőszaka véget ért -, valamint Boris Johnson miniszterelnök, Matt Hancock egészségügyi miniszter, Chris Whitty angliai tisztifőorvos, a brit kormány egészségügyi főtanácsadója és David Frost, az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszeréről szóló tárgyalások brit küldöttségvezetője.

Michel Barnier, az Európai Bizottság főtárgyalója, Frost közvetlen tárgyalópartnere a múlt hónap végén bejelentette, hogy az ő koronavírustesztje is pozitív lett.

A közvetlen tárgyalások jelenleg szünetelnek, a felek videokapcsolat segítségével tervezik a folytatást.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×