eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Szlovákiában megugrott a betegszám

Szlovákiában újabb 43 személynél diagnosztizálták a Covid-19 fertőzés kórokozóját, és így 269-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma - jelentette be Igor Matovic kormányfő pozsonyi sajtótájékoztatóján pénteken.

Ezen a héten eddig az újonnan regisztrált fertőzöttek száma napi tíz és húsz között mozgott az országban, csütörtökön 10 volt, így a pénteki emelkedés viszonylag kiemelkedő mértékűnek számít.

Péntek délig több mint 5700 vírustesztet végeztek el, ezek közül több mint 5400 bizonyult negatívnak.

A teszteltek száma jelentősen nőtt, míg az utóbbi napokban átlagban 350 személyt vizsgáltak meg, addig csütörtökön már több mint 900-at.

Matovic bejelentette: ütemesen tovább akarják növelni a naponta szűrt személyek számát, s már a közeljövőben tesztállomásokat hoznak létre több kórház előtt is, hogy a vizsgálatra érkezőknek ne kelljen belépniük a kórházakba.

Szlovákia április 10-ig meghosszabbította az utasszállító légi forgalomra korábban bevezetett tilalmat. Szombattól hatályba lép az az intézkedés, amely szerint a 65 évesnél idősebbek külön időszakban, reggel 9-től 12 óráig vásárolhatnak az üzletekben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Rengetegen halnak bele ebbe a betegségbe, pedig odafigyeléssel megelőzhető a kialakulása

Rengetegen halnak bele ebbe a betegségbe, pedig odafigyeléssel megelőzhető a kialakulása

Magyarországon 2022-ben a krónikus betegségek okozta halálesetek között a negyedik leggyakoribb volt a májbetegség. A krónikus májbetegek száma világszerte eléri a másfél milliárdot, és évente mintegy kétmillió ember hal meg ilyen betegség következtében – mondta az InfoRádióban a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájának munkatársa abból az alkalomból, hogy idén is megtartják április 19-én a máj világnapját.

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×