INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

szlovákia

koronavírus

egészségügy

Szlovákiában megugrott a betegszám

Szlovákiában megugrott a betegszám

Infostart / MTI

Szlovákiában újabb 43 személynél diagnosztizálták a Covid-19 fertőzés kórokozóját, és így 269-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma - jelentette be Igor Matovic kormányfő pozsonyi sajtótájékoztatóján pénteken.

Ezen a héten eddig az újonnan regisztrált fertőzöttek száma napi tíz és húsz között mozgott az országban, csütörtökön 10 volt, így a pénteki emelkedés viszonylag kiemelkedő mértékűnek számít.

Péntek délig több mint 5700 vírustesztet végeztek el, ezek közül több mint 5400 bizonyult negatívnak.

A teszteltek száma jelentősen nőtt, míg az utóbbi napokban átlagban 350 személyt vizsgáltak meg, addig csütörtökön már több mint 900-at.

Matovic bejelentette: ütemesen tovább akarják növelni a naponta szűrt személyek számát, s már a közeljövőben tesztállomásokat hoznak létre több kórház előtt is, hogy a vizsgálatra érkezőknek ne kelljen belépniük a kórházakba.

Szlovákia április 10-ig meghosszabbította az utasszállító légi forgalomra korábban bevezetett tilalmat. Szombattól hatályba lép az az intézkedés, amely szerint a 65 évesnél idősebbek külön időszakban, reggel 9-től 12 óráig vásárolhatnak az üzletekben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018