eur:
394.31
usd:
370.36
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Dél-Korea, 2017. október 20.Vadászbombázók egy dél-koreai–amerikai közös hadgyakorlaton az amerikai hadtengerészet Ronald Reagan nukleáris repülőgép-hordozóján a Japán-tenger dél-koreai felségvizein 2017. október 19-én. (MTI/EPA/Yonhap)
Nyitókép: MTI/EPA/Yonhap

Kitört a fertőzés egy amerikai repülőgép-anyahajón

Már 25 tengerész betegedett meg a Theodore Roosevelten, amely két hete Vietnamból indult el.

Már 25 tengerész kapta el a koronavírus-betegséget a USS Theodore Roosevelt anyahajón, amelyről két napja a Pentagon azt jelentette, hogy három esetben fedezték fel a vírust a repülőgép-hordozón – írta haditengerészeti forrásokra hivatkozva a CNN.

Az amerikai haditengerészet közölte, további megbetegedésekre számítanak, de a várható számot nemzetvédelmi okokból nem árulják el, sőt Mike Gilday tengerész tábornok kijelentette, a Theodore Roosevelt mindvégig harckészültségi állapotban marad.

A tervek szerint a hajó teljes, csaknem ötezer fős legénységét tesztnek vetik alá, hogy így tudják izolálni a fertőzés gócpontjain a fedélzeten.

A repülőgép-hordozó most Guamba tart, de senki sem hagyhatja majd el a hajót. Az utolsó hely, ahol a Theodore Roosevelt kikötött, több mint két héttel ezelőtt Vietnamban volt, ezért egyelőre nem tudni, hogyan fertőződtek meg a tengerészek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×