eur:
394.39
usd:
371.5
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő emberek állnak sorban egy szupermarket előtt a belgiumi Drogenbosban 2020. március 18-án. A belga kormány előző este kijárásra vonatkozó korlátozásokat rendelt el a járvány terjedésének lelassítása érdekében.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Belgium lezárja határait

Belgiumban péntekre több mint kétszeresére, 37-re nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, Hollandiában pedig megközelítette a 80-at. A belga kormány este bejelentette, hogy lezárják az ország határait a koronavírus-járvány terjedésének lefékezése érdekében.

A pénteken közzétett adatok szerint Belgiumban 462 új megbetegedést jelentettek, ezzel 2257-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában 16 új haláleset történt, ezzel 37-en haltak meg a betegségben.

A főként fapados járatokat fogadó dél-belgiumi

Charleroi nemzetközi repülőterének igazgatósága pénteken bejelentette, hogy a koronavírus-fertőzés okozta válság miatt jövő szerdától április 5-ig nem fogad és nem indít egyetlen személyszállító repülőgépet sem.

Indoklásuk szerint az ideiglenes bezárást a légitársaságok járattörlései indokolják. A helyzet alakulásától függően az időszak meghosszabbítható - tették hozzá.

Belgium lezárja határait a koronavírus-járvány terjedésének lefékezése érdekében - jelentette be péntek este Pieter de Crem a belga ügyvivő kormány belügyminisztere. "A döntést a szomszédos országokkal, Franciaországgal, Németországgal, Hollandiával, Luxemburggal és az Egyesült Királysággal egyeztetve hoztuk meg - hangsúlyozta.

Az áru és teherszállítás, valamint a belga állampolgárok hazatérése továbbra is megengedett.

Hollandiában 2468 koronavírussal fertőzött beteget tartanak számon. A járvánnyal összefüggésben péntekre 18-an haltak meg, ezzel 76-ra emelkedett a megbetegedésben elhunytak száma.

Luxemburgban 484 fertőződtek meg és négyen haltak meg a Kínából kiindult vírus okozta betegségben a pénteki adatok szerint.

Luxemburg már csütörtökön döntött egyetlen repülőterének ideiglenesen lezárásáról. A bejelentés szerint a repülőtér hétfőtől nem indít és nem fogad egyetlen személyszállító repülőgépet sem.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×