INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

koronavírus

olaszország

vesztegzár

lombardia

Egészségügyi maszkot viselő nő fényképez a római Trevi-kútnál 2020. március 7-én. Olaszországban egy nap alatt 1145-tel nőtt a tüdőgyulladást okozó újkoronavírus-járvány fertőzöttjeinek száma, vagyis közel megduplázódott. A gyógyultak száma 589-re emelkedett, a halálozásoké csökkent. Az olaszországi halottak száma 233.

Durvul a helyzet: vesztegzár alá kerülhet 10 millió ember Olaszországban

Infostart / MTI

Az olasz sajtó szerint a kormány Lombardia tartomány egészét vesztegzár alá akarja helyezni. 10 millió ember érintett.

A hatóságok leállítják a be- és kilépést a tízmillió lakosú Lombardia tartományban, valamint 11 másik észak-olaszországi városban rendelnek el vesztegzárat - értesült az olasz sajtó a római kormány újabb tervezett intézkedéseiről szombat este.

Az intézkedéseket a tervek szerint az éjszakai órákban vagy vasárnap vezetik be. Az intézkedések április 3-ig maradnak érvényben.

Az újabb karanténzónák Emilia-Romagna tartományban Modena, Parma, Piecenza és Reggio Emilia városokat és ezek környékét érinthetik, Marche tartományban Pesarót és Urbinót, Piemonte tartományban Asti és Alessandria térségét, Veneto tartományban Velence, Padova, Treviso városait.

Az úgynevezett "vörös zónákban" minimálisra kívánják csökkenteni a közösségi életet, a bevezetni tervezett intézkedésekkel egyebek között

betiltják az esküvők, temetések rendezését, a sporteseményeket zárt ajtók mögött rendezik meg, lezárják a sípályákat, meghosszabbítják az Olaszország többi részén március 15-ig érvényes oktatási szünetet, hétvégére bezárják a bevásárlóközpontokat.

Vesztegzár alatt február 23-tól a lombardiai Lodi térségében tíz önkormányzat volt, majdnem ötvenezer lakossal, Veneto tartományban pedig a 3500 lakosú Vo'Euganeo városa.

A legmagasabb fokozatú óvintézkedések területi bővítését az indokolja, hogy csaknem megduplázódott a Covid-19 vírus újonnan diagnosztizált fertőzöttjeinek száma. Szombat esti közlés szerint egy nap alatt 1145-tel nőtt, ez majdnem kétszerese a pénteki 620-nak.

Az olaszországi fertőzöttek összesített száma elérte az 5883-at. Ebből 589-en már meggyógyultak. A még betegek közül 2651 személy szorul kórházi kezelésre, további 567 intenzív osztályon van, és ezeknek több mint a fele, 359 az északnyugati Lombardia tartományban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Egészségügyi maszkot viselő nő fényképez a római Trevi-kútnál 2020. március 7-én. MTI/AP/LaPresse/Cecilia Fabiano
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018