eur:
393.68
usd:
369.16
bux:
65744.53
2024. április 23. kedd Béla
Maszkos egészségügyi dolgozó a fertőző betegségekre szakosodott római Lazzaro Spallanzani kórházban 2020. február 26-án. A Kínában felbukkant, tüdőgyulladást okozó új koronavírus olaszországi fertőzöttjeinek száma elérte a 374-et, a halálozásoké a tizenkettőt.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Megszólalt a koronavírus-vizsgálatokat irányító magyar orvos

Három iráni, egy brit és egy magyar koronavírus-fertőzöttet vizsgálnak Magyarországon

Magyarországon jelenleg öt embert kezelnek igazolt koronavírus-fertőzéssel, négy külföldi és egy magyar állampolgárt. Közülük négyen (a három iráni és a magyar idős férfi) a budapesti Dél-pesti Centrumkórházban, egy brit beteg pedig a debreceni Kenézy Gyula Kórházban van elkülönítve. Mind az öt személynél zajlik a kontaktkutatás, vagyis a fertőzöttekkel szoros kapcsolatban lévő személyek felkutatása és kivizsgálása.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa elmondta:

az első két fertőzött, a két iráni egyetemi hallgató jól van, várják a vizsgálatok eredményeit, ha ezek negatívak lesznek, hazaengedik őket. Az egyik fiú iráni barátnőjéről elmondta, ő pénteken rosszabbul volt, szombatra azonban javult az állapota.

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hogy az eddig koronavírus fertőzéssel diagnosztizált betegek kontaktkutatása elkezdődött, illetve folyamatban van. Az iráni nő esetében is folyik az a vizsgálat, hogy kikkel érintkezhetett - olvasható a kormányzati portálon.

Annál a férfinál, aki Szerbián lett beteg, de Magyarországon élő testvérénél járt, nincs szükség további kontaktok felkutatására, mert a lappangási időn túl járt Magyarországon.

Várják a laboreredményeket annál a holland férfinél, aki önként távozott egy 18. kerületi rendelőintézetből, majd saját maga jelentkezett a Dél-pesti Centrumkórházban.

A 15 fős japán turistacsoportot vizsgálata negatív lett, őket elengedték a kórházból.

A 11 - Olaszországból korábban hazatért - diáklány és kísérőik jól vannak, számukra vasárnap véget ér a karantén. Két egészségügyi dolgozót is figyelnek, ők is jól vannak, napokon belül elhagyhatják a kórházat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×