INFORÁDIÓ 
2020. április 6. hétfő
Bíborka, Vilmos

koronavírus

járvány

európa

Egészségügyi maszkot viselő rendőrök a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. február 5-én. A Budapest Airport és a hatóságok a koronavírus-járvány miatt hőkamerás és hőmérős ellenőrzést lépettek életbe, eddig csaknem 900 olyan utas szűrését végezték el, akik közvetlen járattal érkeztek Kínából Budapestre.

Ez lehet a koronavírus-járvány "menetrendje" Európában

Infostart / MTI

A következő napokban további megbetegedésekre számítanak a szakemberek Olaszországban és feltehetően az EU más részeiben.

"Alacsonytól mérsékeltig" terjed az új koronavírus kockázata az Európai Unióban a vírus gyors olaszországi terjedése után - közölte vasárnap az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC).

A vírus további terjedésének a kockázata az EU-ban, az euróövezet országaiban és Nagy-Britanniában alacsony, de bizonyos tényezők miatt nem lehet kizárni

- közölte kockázatértékelésében az uniós egészségügyi intézmény.

Az EDCD szerint bár a vírus több Európán kívüli országban is jelen van, most valószínűbb, hogy más országokból, nem Kínából érkező utazók révén terjed. Andrea Ammon, az ECDC igazgatója közölte, hogy a következő napokban további megbetegedésekre számítanak Olaszországban és feltehetően az EU más részeiben. Az újabb kockázatbecslést hétfőn teszik közzé - közölte a Stockholm melletti Solnában működő uniós intézmény.

Olaszországban a hét végén jelentősen nőtt a fertőzések száma. A hatóságok több mint 150 esetről tudnak, a COVID-19 nevű vírusnak vasárnap estig 3 áldozata volt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018