eur:
394.49
usd:
370.05
bux:
65185.17
2024. április 19. péntek Emma

Konténer zuhant egy buszra Indiában, sok az áldozat

Legalább 19-en meghaltak és több mint 20-an megsérültek csütörtökön a dél-indiai Tamilnádu államban egy főúton, mert egy utasokkal teli busz beleszaladt a vele szemben haladó teherautó úttestre zuhanó konténerjébe - közölték dél-indiai hatósági források.

A buszon 48-an utaztak, a baleset Tirpuru városa mellett történt. A busz Karnataka államból indult, és Kerala államba tartott. A halottak azonosítása folyamatban van, a sérülteket kórházakba szállították.

Az indiai NDTV helyszíni beszámolókra hivatkozva azt közölte, hogy a teherautó egyik kereke kidurrant, ez okozta a konténer lecsúszását.

Narendra Modi indiai miniszterelnök a Twitter internetes közösségi üzenőfelületen fejezte ki részvétét az áldozatok családjai felé.

India a világelsők közé tartozik a halálos kimenetelű közlekedési balesetek számát tekintve. A baleseteket általában a sofőrök figyelmetlensége, illetve a közutak és a járművek rossz állapota okozza.

A közlekedési minisztérium utoljára közzétett hivatalos adatai szerint 2018-ban körülbelül 467 ezer közúti baleset történt az ázsiai országban, ezekben több mint 151 ezren haltak meg.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Magyar óvodában építettek be egy nemzetközi innovációt

Magyar óvodában építettek be egy nemzetközi innovációt

A XVIII. kerületi Zöld Liget Tagóvoda teljes homlokzata és gépészete megújult, évtizedekre előre biztosítva az épület energiahatékony működését. Bár a klímaváltozás elleni küzdelemben az épületek felújítása az egyik legjelentősebb hatásokkal kecsegtető terület, itthon még viszonylag kevés kutatás-fejlesztés zajlik a témában. Az EU-s Horizon2020 keretprogram lehetőséget ad arra, hogy tagállamok kutatás-fejlesztő partnerei összefogjanak és úttörő megoldásokat fejlesszenek. Ez volt a célja a StepUP kutatás-fejlesztési projektnek is, ami innovatív megoldásokkal ösztönzi az energetikai mélyfelújítást, és ezáltal minél több épület karbonsemlegessé válását - szerepel az ABUD Mérnökiroda közleményében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×