eur:
395.88
usd:
364.97
bux:
65541.64
2024. március 19. kedd Bánk, József
A karantén alá helyezett Diamond Princess luxus-óceánjáró vesztegel Jokohama partjainál 2020. február 5-én. Az óceánjárón tartózkodó több mint 3700 emberből legalább tíz utasnál mutatták ki a koronavírus fertőzést, emiatt a japán kormány arra kérte az 56 országból származó utasokat és személyzetet, hogy két további hétre még maradjanak a karanténban. A koronavírus okozta fertőzés következtében az előző nap 65 ember halt meg Kína szárazföldi részén A járvány miatti halálozások száma világszerte 492-re nőtt, a halálesetek több mint 97 százaléka továbbra is a kínai Hupej tartományra korlátozódik. A Kínában diagnosztizált fertőzöttek száma 24 ezer fölé emelkedett.
Nyitókép: MTI/AP/Kyodo News

Koronavírus - Friss hírek a japán hajón veszteglő magyarokról

Tünetmentesek, de újabb két hét karantén vár rájuk.

A japán hatóságok döntése alapján a jokohamai kikötőben veszteglő Diamond Princess hajó személyzetét a koronavírus miatt további két hétig tartják karantén alatt, miután az utolsó utas is partra száll a jövő héten - írta közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter szombaton.

Szijártó Péter közölte, hogy a hajón lévő magyar állampolgárok jól vannak, jelenleg is tünetmentesek, de mivel a személyzet tagjai, további két hét karantén vár rájuk is. A minisztérium kapcsolatban marad velük, és ezután is mindenben segíti őket - tette hozzá.

A Diamond Princesst a jövő héten az utolsó utas is elhagyhatja. Az idősebbeket a japán hatóságok döntése alapján már csütörtökön elkezdték evakuálni, hogy kórházba vihessék őket.

Az óceánjárón 56 országból 2666 utas, valamint az 1045 fős legénység tartózkodott. A hajó január 20-án indult el a Tokió melletti Jokohama kikötőjéből, és február 3-án tért vissza oda. Az utasok között egy koronavírussal fertőzött kínai állampolgár is volt.

A koronavírusról az Infostart valamennyicikkét megtalálja ITT.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×