eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A karantén alá vont Diamond Princess amerikai óceánjáró a jokohamai kikötőben vesztegel 2020. február 10-én. A luxushajón újabb 60 személynél mutatták ki az új koronavírust, ezzel 130-ra emelkedett a hajón a tüdőgyulladást okozó vírussal megfertőződött emberek száma. A fedélzeten mintegy 3700 embert tartanak megfigyelés alatt két héten keresztül, a fertőzötteket kórházakba szállították.
Nyitókép: MTI/AP/Eugene Hoshiko

Már román fertőzöttje is van a koronavírus-járványnak

A japán partoknál veszteglő üdülőhajó egyik szakácsánál mutatták ki a kórt, a személyzetben dolgozik három magyar állampolgár is.

A koronavírussal kapcsolatos friss híreket ITT találja.

Az Argeș megyei Bascov településről származik az a román állampolgárságú férfi, aki koronavírussal fertőződött a japán partoknál veszteglő, karantén alá helyezett Diamond Princess luxus-üdülőhajón – tudta meg a román sajtó.

A maszol.ro információi szerint a férfi már tíz éve a legénység tagja, a konyhán dolgozik. A legénység tagja a felesége is, akinél azonban nem jelentkeztek a fertőzés tünetei. A férfit elkülönítve, egy jokohamai kórházban ápolják.

Csütörtökön a tokiói román nagykövetség értesítette a bukaresti külügyminisztériumot a román állampolgár megbetegedéséről. Az üdülőhajón jelenleg 16 román állampolgár tartózkodik, közülük csak ketten utasok, a többiek a legénység tagjai.

Csütörtökre 219-re nőtt a hajón lévő fertőzöttek száma, miután újabb 44 emberről derült ki, hogy megkapta a vírusfertőzést. A betegeket a Kaganava prefektúra kórházaiban ápolják. Az óceánjáró fedélzetén eredetileg 2666 utas és 1045 fős legénység tartózkodott, összesen 56 országból. Három magyar állampolgár van közöttük. A hajó február 19-ig van karanténban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×