eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nyitókép: mdr.de

Felborult egy német iskolabusz, ketten meghaltak, rengeteg a sérült

Ketten vesztették életüket, húszan pedig megsebesültek egy buszbalesetben Németországban.

Súlyos baleset történt a németországi Eisenach közelében, egy iskolásokat szállító busz egy jeges útszakaszon megcsúszott, és felborult. A Bild tudósítása szerint egy nyolcéves lány és fiú meghalt, a holttestükre akkor bukkantak rá, amikor megemelték az oldalára borult járművet.

A rendőrségi jelentések szerint 22, 8 és 11 év közötti gyermek utazott a buszon, amikor a nagy ködben, a jeges úton megcsúszott, majd a menetiránynak háttal az út menti árokba hajtott, ott többször megpördült, míg végül egy patakmederben megállt. Öt gyermek szenvedett még súlyos sérülést, 15-en kisebb sérülésekkel átvészelték a balesetet, de mindenkit kórházba szállítottak. A buszsofőr megúszta kisebb sérülésekkel.

Képgaléria a helyszínről itt.

Közben egy másik iskolabusz is balesetet szenvedett Németországban: a bajorországi Traunsteinben fának csapódott egy busz, amelyen kilencen szenvedtek súlyos sérülést, köztük a sofőr is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×