INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 12. szerda
Klára

chile

repülőgép-szerencsétlenség

lezuhant repülő

A chilei légierő (FACh) által 2019. december 11-én közreadott kép egy darab habszivacsról annak a helyszínnek a közelében, ahol a légierő C-130-as Herkulese két nappal korábban eltűnt. Az Antarktisz felé repülő katonai csapatszállító repülőgép fedélzetén 38-an tartózkodtak, a légierő tájékoztatása szerint a vízen lebegő roncsdarabokat találtak a helyszínen.

Megtalálták a chilei légierő két napja eltűnt szállítógépének roncsait

Infostart / MTI

A tengerbe zuhant a gép, a roncsokat és a fedélzeten utazók maradványait mintegy 30 kilométerre attól a helytől találták meg, ahol a légiirányítók hétfőn elvesztették a géppel a kapcsolatot.

José Fernandez, a dél-chilei Magellán-szoros és Chilei Antarktika régió intendánsa szerint a légierő megerősítette, hogy a lezuhant gép utasainak maradványait és a repülő roncsait - egy kereket, a futómű és a géptest darabjait - találták meg. A brazil védelmi minisztérium közleménye szerint egyik hajója is rábukkant a tengerben, 50 kilométerre délre patagóniai Ushuaia várostól olyan roncsokra, amelyek feltehetően a lezuhant géptől valók, illetve a fedélzetén utazók holmiját is kihalászták a tengerből.

A chilei légierő vadászgépeket küldött szerdán a térségbe, hogy kiterjessze a kutatást a Horn-fok és az Antarktisz közötti Drake-átjáróban. A baleset oka továbbra sem ismert.

A chilei légierő C-130 típusú szállítógépe helyi idő szerint hétfő este zuhant le 38 emberrel a fedélzetén. A gép az ország déli részén, a Punta Arenas-i Chabunco légitámaszpontról szállt föl délután, és alig több mint egy órával később megszűnt vele a rádiókapcsolat. A gép a Presidente Eduardo Frei Montalva légitámaszpontra tartott, amely Chile legjelentősebb támaszpontja az Antarktiszon.

A gépen lévők közül 21 ember volt utas, 17-en a személyzet tagjai. A hadseregnél riadót rendeltek el, és hajókon, illetve repülőgépeken mentőalakulatot küldtek a térségbe.

Nyitókép: MTI/EPA/FACh
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018