eur:
392.34
usd:
367.11
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Twitter

Nekiment egy turistahajónak egy óceánjáró Velencében

Az Opera nevű hatalmas óceánjáró vasárnap reggel érkezett Velence kikötőjébe, és valamiért nem tudott megállni - a kapitány csak a dudát tudta nyomni, mialatt óriási tömegével megállíthatatlanul nyomult a másik hajó és a part felé.

Az MSC Opera óceánjárót két vontatóhajó húzta vasárnap reggel a Giudecca csatornában, ám egy meghibásodás miatt (ennek okáról később a vontatóhajós cég számolt be) a hajó elszabadult, és nyolc óra körül nekiütközött a kikötőben álló River Countless nevű turistahajónak. Ezen 130-an voltak, az ütközéskor néhányan a vízbe estek.

A mentőegységek öt könnyebb sérültről számoltak be, közülük egy az óceánjárón szenvedett kisebb balesetet.

A balesetet még úgy sem sikerült elkerülni, hogy az Opera kapitánya tíz perce dudált, mire a parthoz ért volna. A kikötőöböl tele volt hajókkal, mert most rendezik a "Marriage to the sea" nevű hagyományos velencei ünnepséget - írta a La Repubblica.

Az MSC hajótársaság közleményében hangsúlyozta: már tart a vizsgálat, ami megállapítja, milyen hiba vezetett a sajnálatos eseményhez. Mindenben együttműködnek a helyi hatóságokkal - hangsúlyozták.

Az óceánjárót vontató hajókat üzemeltető társaság vezetője, Davide Calderan közölte: a hajó kapitánya motorhibáról számolt be, a motor ráadásul sebességben vált irányíthatatlanná.

A két vontatóhajó megpróbálta megállítani az óriást, de a vontatókábel elszakadt

- tette hozzá.

Újabb érv a kitiltás mellett

Számos szervezet tiltakozik az ellen, hogy az óriási óceánjárók bemehessenek Velencébe - a vasárnapi eset nyomán még hevesebb lett az amúgy is épp aktuális vita. Az UNESCO ugyanis nemrég pozitívan nyilatkozott az óceánjárók bennmaradásának egyik tervéről.

A vasárnapi incidens után Danilo Toninelli infrasturktúráért és közlekedésért felelős miniszter azt írta a Twitteren, hogy most már végképp bebizonyosodott, hogy az óriáshajókat ki kell tiltani a Giudecca csatornából.

Hozzátette: sokéves halogatás után mostanra közel vannak egy olyan megállapodáshoz, amely megvédi a csatornát, Velence városát és a turizmusát is.

Velence polgármestere, Luigi Brugnaro a Vittorio Emanuele csatorna megnyitását sürgette, hogy velencei kikötő azon az úton is elérhető legyen.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×