INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

manfred weber

cdu

csu

ep-kampány

Münster, 2019. április 27. Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője és csúcsjelöltje beszél a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös európai parlamenti (EP-) választási kampányának nyitóeseményén Münsterben 2019. április 27-én. MTI/EPA/Focke Strangmann

Manfred Weber: a kereszténység ma is iránymutatást ad a jövőhöz

Infostart / MTI

Kampánynyitót tartott a CDU és a CSU Münsterben.

A kereszténység nem a múlt múzeumba való része, hanem az európai értékrend alapja, amely biztosítja az eligazodást a jövőben - hangsúlyozta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti választási csúcsjelöltje a német Kereszténydemokrata Unió és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió közös EP-választási kampányindító rendezvényén szombaton a németországi Münsterben.

Az európai történelem fordulópontjaként számon tartott 1648-as vesztfáliai békeszerződés megkötésének egyik fő helyszínén tartott kampányindítón a CSU-s politikus emlékeztetett arra, hogy a kontinens lakosságának kétharmada valamely keresztény felekezet hívének vallja magát.

A vallásszabadság ugyan a legfontosabb európai vívmányok egyike, de "büszkék vagyunk arra, hogy ezt a földrészt a kereszténység formálta, amely nem múzeumba való, hanem orientációt nyújt a holnaphoz" - emelte ki Manfred Weber.

A CDU és a CSU a közvetlen EP-választások 1979-ben kezdődött történetében először indul közös programmal és kampánnyal a választási küzdelembe.

Nyitókép: Focke Strangmann
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018