eur:
394.08
usd:
368.81
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Windsor, 2018. július 13.II. Erzsébet brit uralkodó Donald Trump amerikai elnök társaságában a windsori kastélyban 2018. július 13-án. Trump kétnapos látogatáson tartózkodik a szigetországban. (MTI/EPA)
Nyitókép: MTI/EPA

A brit királynő vendége lesz Donald Trump

Londonba látogat június elején Donald Trump. Az amerikai elnök állami látogatásra, vagyis hivatalosan II. Erzsébet királynő vendégeként érkezik június 3-án háromnapos látogatásra a brit fővárosba.

A Buckingham-palota - a brit királyi család első számú londoni rezidenciája és hivatala - kedd délután bejelentette, hogy Trump látogatásának időzítése a nyugati szövetségesek normandiai partraszállásának 75. évfordulójához kötődik.

A meghívást Theresa May brit miniszterelnök adta át az uralkodó nevében 2017. januári washingtoni látogatásán, alig hét nappal Trump beiktatása után.

A nagy-britanniai állami látogatásra meghívott külföldi államfők hivatalosan az uralkodó vendégei, és a királynő valamelyik rezidenciáján, a Buckingham-palotában vagy a windsori kastélyban szállásolják el őket.

Az udvar évente csak egy-két alkalommal hív meg külföldi államfőket, és a brit diplomáciai gyakorlatban komoly megtiszteltetésnek számít egy ilyen meghívás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×