eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: InfoRádió

A Takarékbank is indul a Budapest Bankért

Lehetséges, hogy a Takarékbank kérőként megméreti magát a Budapest Bank (BB) privatizációjakor, ha erre lehetőség lesz - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója. Álláspontja szerint minden lehetőséget meg kell vizsgálni.

Vida József emlékeztetett: 2018-ban döntés született arról, hogy 2019 végére a takarékok fúziójával egy megújult, univerzális nagybank jön létre, amelynek mintegy 750 bankfiókból álló hálózata a legnagyobb lesz az országban, másfélszerese a sorban utána következő kereskedelmi bankénak. Céljuk, hogy 15 kilométeres körzetben mindenki elérje fiókjaikat - szögezte le.

"Fontos és előremutató, ha a magyar bankrendszert erősítő rendszerekben lehet gondolkodni, ezt nekünk figyelembe kell venni, és nem szabad elmenni az olyan kihívások mellett, mint amikor ilyen szép leány van a placcon" - fogalmazott Vida József.

Az elnök-vezérigazgató a Takarék Csoport üzleti teljesítményét jónak ítélte meg. "Az elvárásainkat és üzleti tervünket meghaladó teljesítményt értünk el. Számunkra az eredmény nem csak a jobb alsó kockában lévő nyereség, hanem eredmény minden olyan dolog, ami előremutató és szolgálja mind az ügyfelek, mind a dolgozók, mind a tulajdonosok érdekét". Ennek megfelelően fontos eredménynek nevezte, hogy létrehozták a bankok összeolvadásra vonatkozó stratégiát, és azt is, hogy korszerűsíteni tudták a számlavezető rendszereiket. A piaci részesedésük nőtt, ez is fontos eredmény - emelte ki Vida József.

A jelentős korszerűsítés ellenére a Takarék Csoport hű marad másfél évszázados értékeihez, a gyökerek pedig az agrárium és az élelmiszeripar. "Amikor a kilencvenes évek végén senki nem gondolta volna, hogy az agráriumot jó finanszírozni, akkor mi voltunk ott. Azok az ügyfelek pedig megbecsülnek minket, akik tudják, hogy amikor még a pénzintézetek nem fogadták el a termőföldet fedezetként, akkor a Takarékok ott voltak és segítették a változást. Ma már persze mindenki tudja, hogy az agrárium nagyon jó piac és jó finanszírozni."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×