eur:
395.48
usd:
366.78
bux:
65434.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Videófelvételről készített képen munkagéppel kutatnak túlélők után, miután összeomlott egy háromemeletes iskola Lagosban 2019. március 13-án. A mentés első szakaszában hét gyereket sikerült kiszabadítani a romok alól. A lagosi iskolának mintegy száz diákja van, így valószínű, hogy sok tanuló - és több tanár is - még a romok foglya, és vannak halálos áldozatok is.
Nyitókép: MTI/AP

Iskolaomlás Nigériában

Sokan lehetnek a romok alatt, a lagosi intézménynek mintegy száz diákja van.

Összeomlott egy háromemeletes iskola Nigériában, félő, hogy sokan - köztük gyermekek - a romok alatt rekedtek - közölte a mentésben illetékes hivatal szóvivője.

A mentés első szakaszában hét gyereket sikerült kiszabadítani a romok alól. A lagosi iskolának mintegy száz diákja van, így valószínű, hogy sok tanuló - és több tanár is - még a romok foglya, és vannak halálos áldozatok is. A nigériai katasztrófaelhárítás még nem tud pontos adatokkal szolgálni.

A romba dőlt iskola körül többezres kétségbeesett tömeg gyűlt össze, a mentők pedig ásóval lapátolják el a törmeléket. Mindössze egy kotrógép vesz részt a romok eltakarításában.

A Reuters megjegyzi, hogy Nigériában gyakran dőlnek össze épületek a szabálytalan építés és a gyatra minőségű építőanyagok használata miatt. Három éve egy templom omlott össze több mint száz ember halálát okozva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×