eur:
395.31
usd:
371.18
bux:
65093.91
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: pixabay

Brexit: a kilépés csak rövid ideig halasztható egy brit miniszter szerint

A brit kabinet egyik magas rangú tagja szerint ha bármilyen okból halasztani kell Nagy-Britannia e hónap végén esedékes kilépését az Európai Unióból (Brexit), akkor sem képzelhető el a távozás hosszabb ideig tartó késleltetése.

Liam Fox külkereskedelmi miniszter - a konzervatív párti brit kormány Brexit-táborának befolyásos tagja - a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: hosszabb idejű halasztás már csak azért sem lenne lehetséges, mert az EU sem akarja, hogy Nagy-Britannia részt vegyen a májusra kiírt európai parlamenti (EP-) választásokon. Az uniós vezetők sem szeretnének ugyanis az EP-ben "mogorva brit képviselőket" látni, akiktől aligha lenne várható "építő szellemű hozzájárulás" a parlamenti munkához.

A miniszter szerint akkor is elképzelhető a brit kilépés "adminisztratív jellegű" elhalasztása, ha a londoni parlament végül elfogadja a Brexit feltételrendszerét tartalmazó megállapodást, mert ebben az esetben is szükség lenne a kilépés technikai lebonyolításához szükséges további törvények elfogadására.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×