eur:
393.73
usd:
365.07
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Travel Service cseh légitársaság egyik repülőgépe a Liszt Ferenc-repülőtér betonján 2018. március 23-án. Hajnalban a repülőgépet vontató egyik jármű elkezdett intenzíven füstölni a repülőtéren, a füst a hajtóműveken keresztül beszivárgott a repülőgép utasterébe. Emiatt az utasok között pánik alakult ki, ezért a személyzet úgy döntött, hogy kimenekítik az utasokat. Az egyik utas menekülés közben megsérült.
Nyitókép: Mihádák Zoltán

Repülő hajtóművébe dobálta az aprót, hogy szerencsét hozzon

Nem is az első és nem is a második ilyen eset Kínában - a meggondolatlan utasnak nagyon sok pénzébe kerülhet a hóbortja.

Másfél évvel ezelőtt egy idős kínai utas aprópénzt dobott egy gép hajtóművébe, hogy az szerencsét hozzon - ki gondolta volna, hogy az akkori veszélyes műveletet egy újabb hóbortos utas megismétli. Az Airportal.hu beszámolója szerint az újabb eset megint csak Kínában történt. A Lucky Air 9960-as járatával. Az Angingből Kunmingbe repülni próbáló B-300K lajstromú, két hónapos Airbus A320neo

bal oldali hajtóműve mellett két pénzérmét talált az egyik karbantartó.

Gyanút fogtak és a sejtésük helyesnek bizonyult, a fedélzeten az utasok között egy 28 éves férfi jelezte, ő dobta az érméket a hajtóműbe babonából.

A járatot a társaságnak törölnie kellett, mivel a hajtóművet át kellett vizsgálni, eltávolítva belőle a bedobált aprót.

161 embert kellett egy nappal később utaztatni, az anyagi kárt - 21 ezer dollár - átterelhetik a fiatal férfira.

Lapinformációk szerint ez már a negyedik hasonló eset, ebből kettő történt a Lucky Airnél.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×