INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

elektromos autó

németország

autóvásárlás

Frankfurt, 2013. szeptember 12.Angela Merkel német kancellár egy Smart elektromos autóban ül a 65. Frankfurti Autószalon nyitónapján, 2013. szeptember 12-én. (MTI/EPA/Boris Rössler)

Szigorral és kedvezménnyel élénkítené az elektromos autók piacát a német kormány

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

Az elektromos cégautók után járó adókedvezmények meghosszabbítását tervezik Németországban, hogy erősítsék a tisztább járművek iránti keresletet.

Olaf Scholz német pénzügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című lapnak beszélt arról, hogyan próbálja növelni Németország az elektromos meghajtású autók értékesítését annak nyomán, hogy a károsanyag-kibocsátási botrányban egész autógyártó iparága érintetté vált az utóbbi három évben.

A cégautók teszik ki a németországi gépkocsieladások felét, ezért

a német kormány ahelyett, hogy 2021-ben megszüntetné, talán az egész évtizedre kiterjeszti az elektromos és tölthető hibrid cégautók adókedvezményeit

- mondta Scholz.

A német tárcavezető ugyanakkor azt is jelezte, szigorodni fognak a tölthető hibrid autókra vonatkozó szabályok annak érdekében, hogy csak az elektromos hajtással a mainál messzebbre jutó járművek kapjanak támogatást.

Németországban januártól a hagyományos belső égésű motorral szerelt járműveknél kevesebb adót kell fizetni azok után az elektromos cégautók után, amelyeket a munkavállalók magáncélra is használhatnak.

Az állami támogatási rendszer ugyan segítette a kereslet növekedését, az elektromos autók értékesítése azonban így is csak az újautó-eladások egy százalékát tette ki tavaly a német szövetségi gépjárműhatóság (KBA) adatai szerint. A német kormány elismerte, kétéves lemaradásban van attól a céljától, hogy 2020-ig egymillió elektromos jármű fusson az utakon.

Nyitókép: Boris Rössler
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018