eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Afganisztánban is bevált amerikai rakétatüzérséget vásárol Lengyelország

A 20 önjáró rakétarendszerről és a hozzá való munícióról szóló szerződés értéke 414 millió dollár.

Lengyelország korszerű rakétatüzérséget vásárol az Egyesült Államoktól, a szerződést a jövő héten írják alá - jelentette be vasárnap a lengyel védelmi miniszter.

"Szerdán megállapodást írunk alá az Egyesült Államok kormányával arról, hogy leszállítanak a lengyel fegyveres erőknek egy hadosztálynyi nagy mozgékonyságú rakétatüzérségi rendszert (HIMARS), és ez jelentősen fokozni fogja a lengyel erők harci képességét" - mondta Mariusz Blaszczak egy varsói alakulatnál.

A 20 önjáró rakétarendszerről és a hozzá való munícióról szóló szerződés értéke 414 millió dollár. A rendszert harci körülmények között alkalmazták Afganisztánban, Irakban és Szíriában - tette hozzá.

A rakéták hatótávolsága 70-től 300 kilométerig terjed. Az amerikai Lockheed Martin vállalat gyártja őket. A világon az Egyesült Államokon kívül 18 ország állította hadrendbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×