INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

ryanair

bordeaux

tartozás

lefoglalás

London, 2016. augusztus 31.Michael OLeary, a Ryanair ír diszkont légitársaság vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart Londonban 2016. augusztus 31-én. (MTI/EPA/Hannah McKay)

Tartozás miatt lefoglalták a Ryanair felszállni készülő gépét

Infostart

A légitársaság egyik Boeing 737-800-as repülőgépét a franciaországi Bordeaux repülőterén tartották vissza egy több mint félmillió eurós ki nem fizetett tartozása miatt.

A hatóságok csütörtökön az esti órákban Bordeaux repülőterén intézkedtek a Ryanairrel szemben, és lefoglalták az ír diszkont légitársaság EI-EBG lajstromjelű Boeing 737-800-as repülőgépétmert a cég nem volt hajlandó visszafizetni a 2008/2009 években kapott állami támogatást, melyet később az Európai Bizottság jogellenesnek ítélt - írja az AirPortal.

A Ryanair tíz évvel ezelőtt arra vett fel állami támogatást, hogy a Angoulême – Cognac Airportról Londonba indítson járatokat, de az Európai Bizottság 2014-ben olyan döntést hozott, hogy a felvett állami támogatás nem egyeztethető össze az EU szabályaival. A döntés szerint a Ryanair jogtalanul jutott gazdasági előnyhöz, és az állami támogatás piactorzító hatású volt, így azt a légitársaságnak vissza kell fizetnie a francia államkasszába.

A francia hatóságok éveken keresztül számos sikertelen kísérletet tettek, és a francia légügyi hatóság közlése szerint nem maradt más választás, mint a repülőgép lefoglalása. Emiatt az esti Bordeaux-London járatot törölni kellett, a149 utasának így 300 eurós kártérítést is fizetnie kell a Rynairnek.

A Ryanair állítólag még pénteken visszafizeti az 525 000 eurós összeget, hogy a francia hatóságok feloldják a Boeing 737-800-as zár alá vételét.

Nyitókép: MTI/EPA/Hannah McKay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018