eur:
393.27
usd:
366.82
bux:
66705.95
2024. április 25. csütörtök Márk
London, 2016. augusztus 31.Michael OLeary, a Ryanair ír diszkont légitársaság vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart Londonban 2016. augusztus 31-én. (MTI/EPA/Hannah McKay)
Nyitókép: MTI/EPA/Hannah McKay

Tartozás miatt lefoglalták a Ryanair felszállni készülő gépét

A légitársaság egyik Boeing 737-800-as repülőgépét a franciaországi Bordeaux repülőterén tartották vissza egy több mint félmillió eurós ki nem fizetett tartozása miatt.

A hatóságok csütörtökön az esti órákban Bordeaux repülőterén intézkedtek a Ryanairrel szemben, és lefoglalták az ír diszkont légitársaság EI-EBG lajstromjelű Boeing 737-800-as repülőgépétmert a cég nem volt hajlandó visszafizetni a 2008/2009 években kapott állami támogatást, melyet később az Európai Bizottság jogellenesnek ítélt - írja az AirPortal.

A Ryanair tíz évvel ezelőtt arra vett fel állami támogatást, hogy a Angoulême – Cognac Airportról Londonba indítson járatokat, de az Európai Bizottság 2014-ben olyan döntést hozott, hogy a felvett állami támogatás nem egyeztethető össze az EU szabályaival. A döntés szerint a Ryanair jogtalanul jutott gazdasági előnyhöz, és az állami támogatás piactorzító hatású volt, így azt a légitársaságnak vissza kell fizetnie a francia államkasszába.

A francia hatóságok éveken keresztül számos sikertelen kísérletet tettek, és a francia légügyi hatóság közlése szerint nem maradt más választás, mint a repülőgép lefoglalása. Emiatt az esti Bordeaux-London járatot törölni kellett, a149 utasának így 300 eurós kártérítést is fizetnie kell a Rynairnek.

A Ryanair állítólag még pénteken visszafizeti az 525 000 eurós összeget, hogy a francia hatóságok feloldják a Boeing 737-800-as zár alá vételét.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×