eur:
395.38
usd:
368.18
bux:
69846.16
2024. június 19. szerda Gyárfás
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ szíriai elszámoltathatósággal foglalkozó magas szintű ülésén New Yorkban 2018. szeptember 27-én.
Nyitókép: MTI Fotó: KKM / Mitko Stoichev

Szijjártó Péter: Magyarország kiáll Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett

Magyarország kiáll Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett, ez mindig része volt a magyar külpolitikának, és az marad a jövőben is - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A magyar diplomácia vezetője ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy Magyarország

kiemelt figyelmet fordít a Kárpátalján élő 150 ezer magyarra.

Az ukrán parlament döntése értelmében szerda reggel tíz ukrajnai megyében lép életbe a hadiállapot, de Kárpátalja nincs ezen megyék között - közölte.

Szijjártó Péter szerint a tapasztalatok alapján csak egy forgatókönyv vezethet ki ebből a súlyos helyzetből, mégpedig az, ha felújítják és megerősítik a minszki négyek együttműködését.

Címlapról ajánljuk
Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Többségi támogatás nélkül is elkezdheti munkáját a Fővárosi Közgyűlés, de a hatékony működéshez mindenképpen kompromisszumokat kell kötnie a főpolgármesternek. A jelenlegi szabályok szerint csak a fővárosi képviselők négyötöde oszlathatja fel a közgyűlést, ekkor a főpolgármester mandátuma is megszűnik. Elfogadott költségvetés nélkül azonban a kormányhivatal akár törvényességi felügyeleti eljárást is kezdeményezhet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×