eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Szentpétervár, 2017. július 30.Az irányított rakétával felfegyverzett Csuvasija hadihajó az orosz haditengerészet napja alkalmából tartott szentpétervári díszszemlén a Néva folyón 2017. július 30-án. (MTI/EPA/Makszim Sipenkov)
Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Így szállták meg az oroszok az ukrán hadihajókat - videó

Az orosz FSZB határőrei rálőttek két ágyúnaszádra és egy vontatóhajóra, majd a különleges egységek elfoglalták az ukrán flotta három hajóját. Moszkva szerint Kijev készítette elő és szervezte meg a provokációt a Kercsi-szorosban.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) határőrsége tüzet nyitott vasárnap a Kercsi-szorosból kifelé tartó három ukrán hajóra, majd el is foglalták az ukrán flotta járműveit. Az eddigi információk alapján a két páncélozott tüzérségi kishajót érte találat. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat vasárnap esti közleményében azt állítja: megdönthetetlen bizonyítékkal rendelkezik arról, hogy a "provokációt" Kijev készítette elő és szervezte meg, és hamarosan nyilvánosságra is hozza.

A fegyveres konfliktus folytatása annak a vasárnap délutáni provokációnak, amiben egy orosz határőrhajó, aogyan az a videón is látható - az ukrán védelmi tárca jelentése szerint szándékosan -nekiütközött az ukrán haditengerészet vontatóhajójának Odessza és Mariupol között.

Az orosz biztonsági szolgálat közeményben ismerte el, hogy fegyvert használt, hogy ezáltal megállásra kényszerítse a Moszkva szerint illegálisan orosz területi vizekre behatolt ukrán hajókat, amelyek nem vették figyelembe a megállásra való felszólítást, és "veszélyes manővereket" hajtottak végre.

Az ukrán haditengerészet vasárnap este arról adott hírt, hogy Oroszország tüzet nyitott ukrán hadihajókra a Kercsi-szorosnál, az orosz különleges egységek három ukrán hajót elfoglaltak, és az incidensben két ukrán tengerész megsebesült. A Kercsi-szorosból kifelé tartó három ukrán hadihajó elleni támadás következtében az eddigi adatok alapján hat ukrán tengerész megsebesült, közülük kettő súlyosan - közölte az ukrán haditengerészet sajtószolgálata.

Ez utóbbi közölte azt is: riadókészültségbe helyezték az ukrán haditengerészet teljes állományát a fekete-tengeri orosz agresszió miatt, minden hadihajót kivezényelnek a tengerre - közölte az ukrán haditengerészet.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 22:00
×
×
×
×