INFORÁDIÓ 
2019. október 15. kedd
Teréz

ukrajna

oroszország

hadiflotta

Szentpétervár, 2017. július 30. Az irányított rakétával felfegyverzett Csuvasija hadihajó az orosz haditengerészet napja alkalmából tartott szentpétervári díszszemlén a Néva folyón 2017. július 30-án. (MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

Így szállták meg az oroszok az ukrán hadihajókat - videó

Infostart

Az orosz FSZB határőrei rálőttek két ágyúnaszádra és egy vontatóhajóra, majd a különleges egységek elfoglalták az ukrán flotta három hajóját. Moszkva szerint Kijev készítette elő és szervezte meg a provokációt a Kercsi-szorosban.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) határőrsége tüzet nyitott vasárnap a Kercsi-szorosból kifelé tartó három ukrán hajóra, majd el is foglalták az ukrán flotta járműveit. Az eddigi információk alapján a két páncélozott tüzérségi kishajót érte találat. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat vasárnap esti közleményében azt állítja: megdönthetetlen bizonyítékkal rendelkezik arról, hogy a "provokációt" Kijev készítette elő és szervezte meg, és hamarosan nyilvánosságra is hozza.

A fegyveres konfliktus folytatása annak a vasárnap délutáni provokációnak, amiben egy orosz határőrhajó, aogyan az a videón is látható - az ukrán védelmi tárca jelentése szerint szándékosan -nekiütközött az ukrán haditengerészet vontatóhajójának Odessza és Mariupol között.

Az orosz biztonsági szolgálat közeményben ismerte el, hogy fegyvert használt, hogy ezáltal megállásra kényszerítse a Moszkva szerint illegálisan orosz területi vizekre behatolt ukrán hajókat, amelyek nem vették figyelembe a megállásra való felszólítást, és "veszélyes manővereket" hajtottak végre.

Az ukrán haditengerészet vasárnap este arról adott hírt, hogy Oroszország tüzet nyitott ukrán hadihajókra a Kercsi-szorosnál, az orosz különleges egységek három ukrán hajót elfoglaltak, és az incidensben két ukrán tengerész megsebesült. A Kercsi-szorosból kifelé tartó három ukrán hadihajó elleni támadás következtében az eddigi adatok alapján hat ukrán tengerész megsebesült, közülük kettő súlyosan - közölte az ukrán haditengerészet sajtószolgálata.

Ez utóbbi közölte azt is: riadókészültségbe helyezték az ukrán haditengerészet teljes állományát a fekete-tengeri orosz agresszió miatt, minden hadihajót kivezényelnek a tengerre - közölte az ukrán haditengerészet.

Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018