INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 20. vasárnap
Friderika

ukrajna

kijev

oroszország

Kercsi-szoros, 2017. október 11.A Krími híd (vagy Kercsi híd) projektjének információs központja által közreadott képen az épülő híd egyik íves főtartóját szállítják beépítésre a Fekete-tengert az Azovi-tengertől elválasztó Kercsi-szorosban, a vitatott hovatartozású Krím-félszigetnél 2017. október 10-én. A két, egyenként 227 méter hosszú ívelt főtartó 6000 tonna összsúlyú vasúti sínnel és mintegy 1000 tonna közúti aszfaltburkolattal terhelt felszerkezetet tart majd a vízfelszín felett 35 méterrel. A 19 kilométeres kombinált hídpálya a Krím-félszigetet köti majd össze a kontinentális Oroszországgal, a tervek szerint 2018 végétől. (MTI/EPA/Krími híd projektjének információs központja)

Oroszország tüzet nyitott az ukrán hajókra a Kercsi-szorosnál Kijev tájékoztatása szerint

Infostart / MTI

Oroszország tüzet nyitott az ukrán haditengerészet hajóira a Kercsi-szorosnál, az orosz különleges erők három hajót elfoglaltak, és az incidens során két ukrán tengerész megsérült - közölte vasárnap este a kijevi vezetés.

Petro Porosenko ukrán elnök rendkívüli tanácskozásra hívta össze az ukrán fegyveres erők vezetését, miután Kijev állítása szerint Oroszország tüzet nyitott ukrán hajókra a Kercsi-szorosnál, és három hajót elfoglaltak az orosz különleges egységek - tudatta az ukrán elnök szóvivője vasárnap este a Twitteren.

Az eddigi információk alapján a két páncélozott tüzérségi kishajót érte találat, a harmadik - egy vontatóhajó - is megállásra kényszerült.

Az ukrán haditengerészet tájékoztatása alapján mindhárom hajót orosz különleges egységek szállták meg.

A Kercsi-szoros a Fekete-tengert és az Azovi-tengert köti össze. A szoros nyugati partját az Ukrajnához tartozó Krím Kercsi-félszigete, a keletit az oroszországi Tamany-félsziget alkotja - olvasható a Wikipédián.

Moszkva: Kijev szervezte meg a provokációt a Kercsi-szorosban

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSzB) szerint Ukrajna a felelős a Krím félsziget és Krasznodari terület közötti Kercsi-szorosban vasárnap történt incidensért.

Az FSzB vasárnap esti közleményében azt állítja: megdönthetetlen bizonyítékkal rendelkezik arról, hogy a "provokációt" Kijev készítette elő és szervezte meg, és hamarosan nyilvánosságra is hozza.

Nyitókép: A Krími híd (vagy Kercsi híd) projektjének információs központja által közreadott képen az épülő híd egyik íves főtartóját szállítják beépítésre a Fekete-tengert az Azovi-tengertől elválasztó Kercsi-szorosban, a vitatott hovatartozású Krím-félszigetnél 2017. október 10-én. A 19 kilométeres kombinált hídpálya a Krím-félszigetet köti majd össze a kontinentális Oroszországgal, a tervek szerint 2018 végétől. (MTI/EPA/Krími híd projektjének információs központja)
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018