INFORÁDIÓ 
2019. május 24. péntek
Eliza, Eszter

gyümölcs

ausztrália

körte

Újabb gyümölcsterrorista csapott le: körtébe szúrtak varrótűt

Újabb gyümölcsterrorista csapott le: körtébe szúrtak varrótűt

Infostart

Egy melbourne-i bevásárlóközpontban vett körtében találtak tűt, néhány nappal az után, hogy bíróság elé állították a "gyümölcsterrorizmusként" elhíresült bűncselekmény-sorozat első feltételezett elkövetőjét.

Az ABC ausztrál hírtelevízió egyik sminkese értesítette a Victoria állambeli rendőrséget az újabb bűnesetről. Clare Bonser autóvezetés közben evett egy körtét, de szerencsére még idejekorán észrevette a benne megcsillanó tűt. Nem harapott rá, és nem esett baja, de - mint mondta - megdöbbentette a tű látványa a gyümölcsben, nem hitt a szemének.

Clare Bonser a hét végén vásárolta a körtét a Woolworths szupermarketben, Melbourne délkeleti, Berwick nevű elővárosában. Az újabb incidens három nappal az után történt, hogy bíróság elé állították a "gyümölcsterrorizmusként" elhíresült bűncselekmények első elkövetőjét, egy 50 éves asszonyt, akit hétrendbeli gyümölcsszennyezéssel vádolták meg.

Az ügyészség szerint a nő vélt vagy valós munkahelyi sérelmei miatt akart elégtételt venni azzal, hogy tűket szúrt eprekbe. A nő a gyümölcsszedők felügyelőjeként dolgozott egy Brisbane-től északra fekvő eperfarmon.

Az eperbotrány szeptember közepén robbant ki Queensland államban, miután hasi fájdalmakkal kórházba került egy férfit, aki lenyelt egy tűvel átszúrt epret, amelyet egy szupermarketben vásárolt. Az eset valóságos lavinát indított el, a közösségi médiában számtalan felvétel jelent meg tűvel átszúrt eprekről és másfajta gyümölcsökről, kezdve az almától egészen a banánig. Csakhamar minden ausztráliai államból érkeztek hasonló jelentések, táplálva azt a félelmet, hogy az epres támadónak utánzói akadtak.

Az ABC honlapján azt írta, hogy szeptember óta több mint száz ilyen incidens történt szerte Ausztráliában. Szeptember közepén szigorították a gyümölccsel elkövetett szabotázsakciókért kiróható büntetést, tízről tizenöt évi börtönbüntetésre növelve a tételt.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018