eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Berlin, 2018. július 2.Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös frakcióülésére érkezik a parlament berlini épületében, a Reichstagban 2018. július 2-án. A CDU és a CSU között vita van a bevándorlás kezelésének kérdésében. (MTI/EPA/Filip Singer)
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Ellentmondott Merkelnek, felmentették

Áthelyezik a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal vezetőjét (BfV), Hans-Georg Maassen a belügyminisztérium államtitkáraként folytatja munkáját - közölte kedden a német kormány.

A koalíciós pártok vezetőinek tanácskozása után megjelent közleményben kiemelték, hogy Horst Seehofer belügyminiszter nagyra értékeli Hans-Georg Maassen belbiztonsági szaktudását.

A belső elhárításért felelős nemzetbiztonsági szolgálat vezetőjének távozását ellenzéki pártok mellett a koalíció egyik tagja, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) is követelte, mert kétségbe vonta egy külföldinek tűnő embereket üldöző németeket ábrázoló videófelvétel eredetiségét. A felvétel Chemnitzben készült egy német megölése után, a bűncselekménnyel külföldieket gyanúsítanak.

Horst Seehofer kiállt a BfV vezetője mellett, az SPD viszont megvonta tőle a bizalmat. Az ügy koalíciós válsághoz vezetett, amely Hans-Georg Maassen áthelyezésével véget érhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×