eur:
395.7
usd:
372.07
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Halálos áldozatokat követelt a lomboki földrengés

Földrengés pusztított vasárnap reggel Indonéziában Lombok szigetén. Legalább 10 ember meghalt, 40 megsérült, házak százai dőltek romba.

A rengés erőssége 6,4-es volt, és alig egy órával később egy 5,4-es utórengés követte. Epicentruma a szigeti északi részén található Mataram városától 50 kilométerre északkeletre, 7 kilométeres mélységben volt az amerikai földtani intézet szerint. A természeti csapás a népszerű üdülőparadicsomtól, Balitól keletre lévő szigeten történt.

A halálos áldozatok között van egy malajziai állampolgár - mondta Sutopo Purwo Nugroho, az indonéziai katasztrófavédelem szóvivője, aki nem zárta ki, hogy az áldozatok száma növekedhet, mivel még folyamatban van az adatgyűjtés a sziget egyéb térségeiből. A legtöbb áldozat a ráhulló betondarabok alatt vesztette életét vagy sérült meg - tette hozzá.

A földrengés nagy földcsuszamlást indított el a Lombok szigetén található Rinjani hegyről. A hatóságok jelenleg is vizsgálják ez utóbbi hatását.

A főrengés reggel 6 óra 47 perckor ébresztette a lakosságot, mely pánikszerűen menekült ki házaiból.

Szökőárveszély nem áll fenn, mivel a rengés középpontja nem a tengerben volt.

Indonéziában gyakori a földrengés, mivel az ország szeizmikusan aktív zóna, az úgynevezett Tűzgyűrű felett helyezkedik el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×