eur:
393.04
usd:
366.98
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Facebook / Kalogerikos Nikos

Magyarok a görög tűzvészben

Példátlan katasztrófáról számolnak be a Görögországban nyaralók.

Egy fiatal férfi, aki az édesanyjával tölti nyári vakációját Athénban, a Blikknek arról számolt be, hogy nagyon megviselik a görögöket a történtek, a fővárosban, amelytől alig 30 kilométerre pusztítanak a lángok, leginkább a közhangulaton hagytak nyomot a történtek.

Az erdőtűzzel kapcsolatos hírek rettenetesen letörték a görögöket, hiszen ekkora katasztrófára már rég volt példa az országban – kezdte Levente, aki először esőfelhőnek hitte a hatalmas, Athén felett is terjengő füstöt.

A férfi egyik görög-magyar ismerőse közvetlenül is érintett az ügyben, a 12 éves lánya Attikában volt a tűz elterjedésekor. Apja azonnal kocsiba is ült, hogy megbizonyosodjon arról, a gyermek jól van. Mint azt a lap a külügyi tárcától megtudta, a férfi a magyar nagykövetséghez fordult segítségért, így a kirendeltség egyik munkatársa végül elvitte a helyszínre, ahol kiderült: gyermekének nem esett baja.

Néhány másik vendég az attikai szállásról a tűz miatt csapdába került, őket a tengerbe terelték, és onnan mentették ki. A part teljesen leégett, de több épületet sikerült megmenteni. Később a hotelben annyit mondtak a családnak, hogy aki ott volt, azok csapdába kerültek.

A görög tűzvésznek már legkevesebb 74 halálos áldozata és csaknem 190 sérültje van.

A kinti magyar konzulátus egyelőre nem tud magyar áldozatokról vagy sérültekről, de arra kérik a kint nyaraló magyarokat, hogy az elkövetkező napokban kerüljék el Rafina, Mati, Nea Voucasz és Nea Makri környékét.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×