eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Helsinki, 2018. július 16.Donald Trump amerikai elnök (b) és Vlagyimir Putyin elnök orosz államfő kezet fog a kétoldalú megbeszélésüket követő sajtótájékoztatón a finn elnöki palotában, Helsinkiben 2018. július 16-án. (MTI/AP/Lehtikuva/Jussi Nukari)
Nyitókép: MTI/AP/Lehtikuva/Jussi Nukari

Trump: sikerült előre lépni Putyinnal

A világ egyes konfliktusainak megoldásában sikerült előre lépni a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott négyszemközti tárgyaláson - fogalmazott Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban törvényhozókkal tartott keddi megbeszélésén.

Az elnök konkrétan a nukleáris fegyverek csökkentését, Észak-Koreát, Izrael biztonságának ügyét, Szíriát és Iránt említette. Reményei szerint "Irán egy napon hív majd bennünket, és talán kötünk egy új megállapodást, de az is lehet, hogy nem".

Trump közölte:

Észak-Korea ügyében "nem kell sietni, van időnk".

Trump szerint Oroszország tetteinek nem volt befolyásuk a 2016-os amerikai elnökválasztásra. Az elnök hangsúlyozta ugyanakkor: elfogadja az amerikai hírszerző közösség megállapításait, melyek szerint Oroszország beavatkozott a két évvel ezelőtti elnökválasztási folyamatba.

"Amerika hírszerző ügynökségei teljes bizalmamat élvezik és támogatom őket" - fogalmazott Trump a Fehér Házban, ahol kongresszusi törvényhozókkal folytatott megbeszélést.

A tanácskozás zárt ajtók mögött zajlott, de Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője lehetővé tette néhány újságírónak, hogy az egyeztetések kezdetén jelen legyen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×