INFORÁDIÓ
2021. szeptember 18. szombat
Diána

németország

horst seehofer

migráció

München, 2018. március 13.Horst Seehofer leköszönő bajor miniszterelnök, a német tartományt kormányzó Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke az általa vezetett utolsó kormányülést követő sajtótájékoztatón a müncheni kormányépületben 2018. március 13-án. Seehofer a következő napon az Angela Merkel kancellár vezette új szövetségi kormány belügyminisztereként folytatja pályafutását. (MTI/EPA/Lukas Barth)

Megszületett a német migrációs mesterterv

Infostart / MTI

Bemutatta kedden Berlinben 63 pontból álló migrációs "mestertervét" Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter.

A csomag négy területen megvalósítandó intézkedéseket javasol a migrációs helyzet rendezése, ellenőrzése és korlátozása érdekében. Külön csoportosítja, hogy milyen teendők vannak azokkal az országokkal kapcsolatban, ahonnan a menedékkérők érkeznek, amelyeken áthaladnak, milyen intézkedéseket kell meghozni belföldön és európai uniós szinten.

A dokumentum kiemeli, hogy a jelenlegi határellenőrzés a német-osztrák határon 2018 novemberéig tartható fenn az érvényben lévő schengeni szabályok alapján, de addig is új határőrizeti rendszert alakítanak ki Németország és Ausztria határán, tranzitközpontokat állítanak fel, feltartóztatandó azokat a menedékkérőket, akik már másik uniós tagállamban is adtak be menedékkérelmet. Őket - kétoldalú megállapodás alapján - azonnal visszaküldik oda, vagy ha ez nem lehetséges, akkor Ausztriába, szintén azt követően, hogy a német hatóságok megállapodtak Ausztriával.

Az intézkedési terv kidolgozását hetekig húzódó, koalíción belüli viták nehezítették. Múlt kedden azonban – késő estig tartó megbeszélésen – sikerült egyezségre jutnia a CDU-t vezető Angela Merkel német kancellárnak és a CSU-elnük Horst Seehofer belügyminiszternek, ezzel megelőzve az esetleges kormányválságot.

Nyitókép: LUKAS BARTH
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018