INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

migráció

németország

horst seehofer

München, 2018. március 13.Horst Seehofer leköszönő bajor miniszterelnök, a német tartományt kormányzó Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke az általa vezetett utolsó kormányülést követő sajtótájékoztatón a müncheni kormányépületben 2018. március 13-án. Seehofer a következő napon az Angela Merkel kancellár vezette új szövetségi kormány belügyminisztereként folytatja pályafutását. (MTI/EPA/Lukas Barth)

Migráció: megállapodtak a német koalíciós pártok

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

Nem lesznek táborok, vagy hasonló létesítmények sem az osztrák-német határon. Horst Seehofer belügyminiszter elégedettnek tűnt a

Megállapodás született a német kormánypártok között hetek óta húzódó menekültügyi vitában, jó megoldást sikerült találni - jelentette ki Andrea Nahles a Német Szociáldemokrata Párt elnök-frakcióvezetője.

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU), valamint a koalíciós társ SPD vezetősége csütörtök este jutott megegyezésre a kérdésben.

"Nem lesznek egyoldalú nemzeti megoldások"

- mondta Nahles. Hangsúlyozta, hogy nem lesznek táborok, vagy hasonló létesítmények sem az osztrák-német határon.

Az SPD-politikus szerint nem fogják egyoldalúan kitoloncolni azokat a menedékkérőket, akik már egy másik uniós tagállamban menedékkérelemért folyamodtak, hanem 48 órán belül visszaszállítják őket az adott országba a müncheni repülőtéren keresztül. Nahles kiemelte, mindez akkor lesz végrehajtható, ha bilaterális megállapodások születnek az érintett államokkal.

"Összességében jó megoldást sikerült találni"

- emelte ki Nahles, aki szerint ehhez hozzá tartozik a menedékjogra nem jogosult migránsok kitoloncolását célzó eljárások felgyorsítása is Németország-szerte. Az illegális bevándorlás elleni küzdelem mellett - a megállapodás szerint - intézkedéseket tennének a kívánt bevándorlás elősegítése érdekében is.

A szociáldemokrata alkancellár, Olaf Scholz pénzügyminiszter leszögezte: a gyorsabb visszaszállítások érdekében nem kell módosítani a hatályos törvényeket. Hozzátette: egyszerre nem számítanak tíznél több feldolgozandó esetre, ezért nem is lesz szükség külön létesítményekre a menedékkérők számára.

Horst Seehofer német belügyminiszter elégedettnek mutatkozott a kormánypártok között létrejött megállapodással.

"A-tól Z-ig minden úgy van, ahogy azt egy illetékes belügyminiszter kívánná"

- fogalmazott Seehofer a vezetőségi ülést követően, amelyen a megállapodás megszületett. A megállapodás szerint a kormány még az idén döntene egy új bevándorlási törvényről.

Nyitókép: LUKAS BARTH
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018