eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Washington, 2018. április 17.A Washington Post által közreadott képen a lap munkatársai ünnepelnek a szerkesztőségében 2018. április 16-án, miután a The New York Times-szal közösen elnyerték a Pulitzer-díjat  a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgáló különleges bizottság és annak vezetője, Robert Mueller munkájáról szóló riportokért. (MTI/EPA/The Washington Post/Jahi Chikwendiu)
Nyitókép: Jahi Chikwendiu

Pulitzer-díj jár a Weinstein-sztoriért

Pulitzer-díjat kaptak a The New York Times és a The New Yorker újságírói a Weinstein-sztoriért.

Pulitzer-díjat kaptak a The New York Times és a The New Yorker lapok újságírói a Weinstein-sztoriért, amelyben leleplezték Harvey Weinstein, hollywoodi producer szexuális visszaéléseit, és ezzel mozgalmat indítottak el.

A The New York Times című napilap két munkatársa, Jodi Kantor és Megan Twohey a The New Yorker magazin munkatársával, Ronan Farrow-val megosztva kapta a díjat az indoklás szerint a közjó szolgálatáért. Oknyomozó riportjaikban feltárták a Hollywood egyik legbefolyásosabb producerét érintő vádakat, amelyeket Weinstein eleinte tagadott, később azonban részben elismert. A riportsorozat nyomán egymás után derült fény korábban elhallgatott szexuális zaklatási botrányokra, és nemcsak Hollywoodban, hanem például a Szilícium-völgyben, az amerikai gazdasági és művészeti élet sok területén, és politikusok körében. A riportoknak köszönhetően MeToo néven mozgalom is indult a szexuális zaklatások ellen, először az Egyesült Államokban, majd más országokban.

New York, 2018. április 17.
A The New York Times által közreadott képen Jodi Kantor (b3), Megan Twohey (b4), Rebecca Corbett (k) és Cara Buckley (j3), a lap ünnepelnek a szerkesztőségében 2018. április 16-án, miután a The New Yorkerrel közösen elnyerték a Pulitzer-díjat a Weinstein-sztoriért, amelyben leleplezték Harvey Weinstein hollywoodi producer szexuális visszaéléseit, és ezzel mozgalmat indítottak el. A The New York Times a Washington Posttal közösen is elnyerte a Pulitzer-díjat a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgáló különleges bizottság és annak vezetője, Robert Mueller munkájáról szóló riportokért. (MTI/EPA/The New York Times/Hiroko Masuike)
A The New York Times által közreadott képen Jodi Kantor (b3), Megan Twohey (b4), Rebecca Corbett (k) és Cara Buckley (j3), a lap ünnepelnek a szerkesztőségében 2018. április 16-án, miután a The New Yorkerrel közösen elnyerték a Pulitzer-díjat a Weinstein-sztoriért, amelyben leleplezték Harvey Weinstein hollywoodi producer szexuális visszaéléseit, és ezzel mozgalmat indítottak el.

A The New York Times munkáját másik Pulitzer-díjjal is elismerték, ezt a díjat vetélytársával, a The Washington Posttal közösen nyerte el a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgáló különleges bizottság és annak vezetője, Robert Mueller munkájáról szóló riportokért.

Az újságírás összesen 14 kategóriájában osztottak ki díjat, köztük például az alabamai John Archibaldot a déli szövetségi állam korrupt politikusairól írt kommentárjáért, Andie Dominickot, a The Des Moines Register című lap munkatársát a vezércikkéért, amelyben arról írt, hogyan érinti az iowai szegényeket az éppen őket segíteni hivatott Medicaid egészségügyi program privatizálása. A sajtófotó kategóriában díjat kapott a The Dail Progress című, Charlottesville-i lap fotósa, Ryan Kelly, aki a tavaly nyáron kirobbant zavargásokat örökítette meg drámai fotókon.

Pulitzer-díjat kaptak az irodalmi és a zenei élet alkotói is, a zenei Pulitzert az idén Kendrick Lamar rappernek ítélték.

A Pulitzer-díjat az 1847-ben Makón született, majd Missouriban letelepedett újságíró és lapkiadó Pulitzer József emlékére a New York-i Columbia Egyetem alapította. Pulitzer az egyetemre kétmillió dollárt hagyott. Máig a legrangosabb amerikai újságíródíj.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×