eur:
390.23
usd:
364.26
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Beperelte New Yorkot két muzulmán nő

Beperelte New Yorkot két muzulmán nő pénteken, mert levettette velük fejkendőiket a rendőrség nyilvántartási fotózáshoz.

A két nő célja, hogy a jövőben ez ne lehessen gyakorlat.

"Azt követelni egy muzulmán nőtől, hogy fedje fel az arcát nyilvánosan olyan, mintha egy világi személyt arra köteleznének, hogy vetkőzzön meztelenre idegenek előtt" - érvel a két felperes panaszában.

Ügyüket felkarolta a Fordulópont Nőknek és Családoknak (Turning Point for Women and Families) nevű ügyvédi csoport.

New York jogi hivatala nem utasította el a keresetet, hanem nyilatkozatban közölte, hogy megvizsgálja. Ugyanakkor értésre adta, hogy az arc elfedése vallási okból és az őrizetbe vétel során kötelező fotózás fontosságának mérlegelésekor szinte bizonyos, hogy a fedetlen arc fényképezésének lehetősége nyom majd többet a latban. Mindazonáltal - így a nyilatkozat - azok, akik vallásuk okán nem akarják felfedni arcukat, lehetőséget kapnak arra, hogy elkülönülten fényképezzék őket.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×