eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Fehér port küldtek a londoni parlamentbe

Fehér port tartalmazó csomagot kézbesítettek kedden a londoni parlament egyik irodájába. A szakértői vizsgálat kiderítette, hogy a csomag tartalma ártalmatlan.

A parlament westminsteri épületegyüttesét nem zárták le, és az épületet sem ürítették ki, de a helyszíni vizsgálat idejére fegyveres rendőrök biztosították az érintett iroda közvetlen környékét.

Az incidensről értesítették a Scotland Yard terrorellenes parancsnokságát is.

A híradásokból egyelőre nem derült ki, hogy a csomagot kinek az irodájába címezték.

A brit parlament alsóháza és a felső kamara, a Lordok Háza e héttől február 20-ig ülésezési szünetet tart, így a Temze partján emelkedő hatalmas épületegyüttesben kedden viszonylag kevesen tartózkodtak.

Előző nap Donald Trump amerikai elnök menyét elővigyázatosságból kórházba vitték, miután New York-i lakásába szintén fehér port tartalmazó csomagot kézbesítettek.

Vanessa Trump, az amerikai elnök legidősebb fiának, ifjabb Donald Trumpnak a felesége ki is nyitotta a csomagot, de sem ő, sem a ház más lakói nem betegedtek meg.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×