eur:
389.72
usd:
363.66
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
XVI. Benedek pápa: megkezdtem zarándoklatomat az Úr otthona felé

XVI. Benedek pápa: megkezdtem zarándoklatomat az Úr otthona felé

Testi ereje lassú gyengüléséről írt XVI. Benedek nyugalmazott pápa az olasz sajtóban.

XVI. Benedek olasz nyelvű levelében kijelentette, fizikai ereje lassan csökken, és megkezdte „belső”, vagyis lelki zarándoklatát az Úr otthona felé. A nyugalmazott pápa hozzátette,

nagy kegyelemnek tartja, hogy élete utolsó és néha nehéz időszakában olyan szeretet és jóság övezi őt, amelyet el sem tudott képzelni.

A volt pápa kilencsoros, kézzel írt levele kedden érkezett meg a Vatikánból a Corriere della Sera olasz napilap római szerkesztőségébe. Az öt évvel ezelőtt lemondott pápa azoknak az olvasóknak válaszolt, akik a ritkán nyilatkozó és ritkán mutatkozó XVI. Benedek egészsége felől érdeklődtek.

XVI. Benedek pápa: megkezdtem zarándoklatomat az Úr otthona felé

Joseph Ratzingert, a Hittani Kongregáció korábbi vezetőjét, II. János Pál halála után 2005. április 19-én  választották meg pápává, és 2013. február 11-én jelentette be, hogy lemond tisztségéről.

Lemondását, melyben szintén testi ereje fogyatkozására hivatkozott, minden előzetes jelzés nélkül közölte a bíborosokkal.

XVI. Benedek 2013. február 28-án elhagyta a Vatikánt és Castel Gandolfóba vonult vissza. Ferenc pápa március 13-i megválasztása után XVI. Benedek visszatért a Vatikánba, azóta él a pápai állam területén található Mater Ecclesiae kolostorban. A volt pápa idén áprilisban lesz 91 éves.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×