eur:
394.65
usd:
369.54
bux:
65342.31
2024. április 23. kedd Béla

Két tonnányi robbanóanyagra bukkantak

Két tonnányi robbanóanyaggal megrakott teherautóra bukkant az afgán felderítés (NDS) Kabulban - közölte kedden egy névtelenül nyilatkozó hírszerzési illetékes.

A járművet a főváros keleti részében találták, több embert őrizetbe vettek. A teherautóban lévő dokumentumok alapján úgy vélik, hogy a jármű Pakisztánból származik. Az ügyben még tart a vizsgálat.

Afganisztán és az Egyesült Államok többször is azzal vádolta Pakisztánt, hogy támogatja az afgán tálibok mozgalmát és szövetségeseit, köztük a Hakkani terrorhálózatot.

Csupán januárban 154 ember meghalt, mintegy 290 megsebesült négy nagyobb merényletben és fegyveres támadásban Kabulban. Két akció elkövetését az Iszlám Állam dzsihadista szervezet, két másikat a tálibok vállaltak. A támadások egyikét Kabul egyik nagy szállodája ellen hajtották végre, ahol 22-en, főképpen külföldiek haltak meg. Egy másikban öngyilkos robbantásos merényletben, több mint százan haltak meg, zömében civilek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×