INFORÁDIÓ 

2018. május 24. csütörtök
Eliza, Eszter

Drámai adatok az eltűnt tengeralattjáró tragédiájáról

Infostart
Újabb részletek láttak napvilágot az argentin haditengerészet Atlanti-óceánon eltűnt San Juan tengeralattjárójának tragédiájáról.

Az Amerikai Egyesült Államok haditengerészetének hírszerző szolgálata (ONI) közölte, hogy az ARA San Juan legutolsó ismert tartózkodási helyének közelében észlelt robbanás zaja biztosan a járműről érkezett.

A tengeralattjáró 400 méter mélyen robbant be, akkora energiával, mint hat tonna TNT robbanása.

A nagy nyomás miatt a tengeralattjáró négy századmásodperc alatt összeroppant, a víz mintegy 2900 km/h-s sebességgel nyomult be a jármű belsejébe.

A legénység mindebből semmit sem érzékelt, olyan gyorsan történt az egész, hogy szinte azonnal meghaltak, semmit, fájdalmat sem érezve.

  • A San Juan nevű járműről utoljára november 15-én érkezett hír. Szakértők azt mondták, hogy egy hétre, legfeljebb tíz napra van készletük levegőből.
  • A 44 fős személyzet túléléséhez fűzött reményeket nagyrészt szertefoszlatták azok a jelentések, melyek szerint víz alatti robbanást észleltek abban a térségben, ahonnan utoljára jelentkeztek be.
  • Több ország 11 hajója és több repülőgép - köztük oroszok, amerikaiak és britek - is kereste az Atlanti-óceánon eltűnt San Juan argentin tengeralattjárót.

A címlapról ajánljuk