eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Rekordot döntött Ferenc pápa

Ferenc pápa 34 gyermeket keresztelt meg a Sixtus-kápolnában

Harmincnégy gyermeket keresztelt meg vasárnap Ferenc pápa a Sixtus-kápolnában. A katolikus egyház fejeként még soha nem részesített egyszerre ennyi gyermeket - 18 kislányt és 16 kisfiút - a keresztség szentségében.

Az egyházi hagyományt, amely szerint a pápa minden évben gyerekeket keresztel meg a Sixtus-kápolnában a vízkereszt, azaz január 6. utáni első vasárnap, II. János Pál vezette be, és XVI. Benedek is követte.

Ferenc pápa vasárnap arra kérte a szülőket és keresztszülőket, hogy hitben neveljék fel a gyerekeket. Ez szerinte csak a családban történhet meg. Hozzátette, ha a szülők között nincs meg a szeretetnek ez a nyelve, nem könnyű a hit átadása.

A csecsemők egy része végigaludta a szertartást, egy részük gőgicsélt, és olyan is akadt, akit meg kellett etetni közben - írta tudósításában az AP amerikai hírügynökség, amely azt is megjegyezte, hogy a fiúk egyike a pápa nevének olasz változatát, a Francescót kapta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×