eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Súlyos helyzetre figyelmeztet az ENSZ

Mintegy 36,5 millió embert fenyeget súlyos élelmiszerhiány a kelet-afrikai térségben - jelentette az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA).

Az OCHA legfrissebb jelentése szerint tavaly október óta 18 százalékkal, mintegy 5 millióval, 30,9 millióról 36,5 millióra nőtt ezeknek az embereknek a száma.

A dokumentum rámutatott, hogy az térséget sújtó szárazságok, a konfliktusok, a tartós élelmiszer magas ára, valamint a menekültek növekvő száma fokozza az élelmiszerhiány kialakulásának veszélyét.

Az ENSZ figyelmeztetett, hogy a helyzet Burundiban és Ruandában az év végéig tovább romlik a gyenge termés miatt.

Szudánban, Etiópiában és Ugandában azonban javulás várható az élelmiszertartalékok terén.

A világszervezet felhívta a figyelmet, hogy a legnagyobb aggodalomra Dél-Szudán, Burundi, Délkelet-Etiópia, Kenya legelőterületei, valamint Szomália és a Kongói Demokratikus Köztársaság egyes részei adnak okot.

Az ENSZ-jelentés felhívta a figyelmet, hogy Kenyában több mint 420 ezer gyermek szenved alultápláltságban, míg Etiópiában mintegy 376 ezer gyerek sodródhat az éhezés szélére.

Az ENSZ előrejelzései szerint jövőre Szomáliában 1,2 millió gyermeket fog alultápláltság sújtani.

Szudánban 2 millió ember szenved élelmiszerhiányt, köztük mintegy 550 ezer súlyosan alultáplált - olvasható a jelentésben.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×