eur:
393.76
usd:
365.41
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szellemhajók hálózatára bukkantak

Szellemhajók hálózatára bukkantak

Illegális gázkereskedelmi hálózatot buktattak le, egy nagyvállalat elnökét is őrizetbe vették.

Illegális nemzetközi földgázkereskedelmet lepleztek le Líbia és Olaszország között: a csempészek engedéllyel nem rendelkező "szellemhajókkal" szállították a líbiai gázt Szicíliába, majd onnan eladták az olasz és európai piacra - közölte a cataniai ügyészség szerdán.

Három személyt őrizetbe vettek, hárman házi őrizetben vannak, további hármat még köröznek: olasz, máltai és líbiai állampolgárokról van szó. Az őrizetbe vett emberek között van az olaszországi székhelyű MaxCom kőolaj- és gázszolgáltató vállalat elnöke is.

A szicíliai ügyészség közleménye szerint a Líbia és Olaszország közötti gázcsempészet jól szervezetten működött. A gázt líbiai fegyveresek lopták el a Tripolitól 40 kilométerre nyugatra található Závja gázfinomítójából. Innen szellemhajókkal, vagyis a hatóságok tudta nélkül, a tengeri kereskedelmi útvonalak megkerülésével szállították szicíliai finomítókba. A gázt egy máltai cég értékesítette az olasz és az európai piacon.

A vizsgálatot vezető Carmelo Zuccaro szicíliai ügyész hatalmas üzletnek nevezte az illegális gázkereskedelmet.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×