eur:
392.89
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Terrorcselekmény Kanadában, gázolás, késelés, autós üldözés

Terrorcselekmény Kanadában, gázolás, késelés, autós üldözés

Elgázolt, majd megkéselt egy rendőrt egy férfi a kanadai Edmontonban, elmenekült, majd később autós üldözés után elfogták - közölte vasárnap a kanadai rendőrség, amely terrortámadásként kezeli az ügyet.

A bűncselekmény a helyi stadionnál kezdődött, ahol a 30 éves gyanúsított nekihajtott egy rendőrnek, aki mintegy 5 métert repült, majd késsel támadt rá, de végül gyalog elmenekült. A megtámadott rendőrt kórházba vitték, sérülései nem voltak életveszélyesek. Az autóban megtalálták az Iszlám Állam nevű terrorszervezet zászlaját.

Az elkövető után hajtóvadászat indult. Egy közúti ellenőrzésnél kiderült, hogy az igazoltatott jármű, egy költöztető kamion sofőrjének neve hasonlított a rendőrt elgázoló autó tulajdonosának nevére. Ekkor a sofőr a gázba taposott, a rendőrök pedig üldözni kezdték. A teherautó négy embert elgázolt, sérüléseik súlyosságáról a rendőrség nem adott tájékoztatást. A teherautó végül felborult, és a férfit őrizetbe vették.

A rendőrség úgy véli, hogy a két eset összefügg, terrortámadásként kezelik az ügyet. Rod Knecht edmontoni rendőrfőnök sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a gyanúsított nem ismeretlen a hatóság számára, de személyazonosságát nem hozta nyilvánosságra.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×