eur:
394.22
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Merkelnek tetszik a Macron-csomag

Üdvözölte a francia államfő, Emmanuel Macron javaslatait az Európai Unió reformjára a német kancellár.

Angela Merkel csütörtök este nyilatkozott Tallinnban, ahol közvetlenül az EU állam- és kormányfőinek késő este kezdődött csúcstalálkozója előtt találkozott Macronnal.

A német kancellár - aki első ízben nyilatkozott a francia államfő keddi javaslatairól - úgy értékelte, hogy a "Macron-csomag" jó ösztönzőt jelent a továbblépéshez. Merkel egyidejűleg üdvözölte az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek néhány nappal korábban előterjesztett reformjavaslatait is.

A Macron-beszédben foglaltakkal kapcsolatban a vasárnapi német választások eredményeként rendkívül nehéz hazai koalíciós tárgyalások előtt álló Merkel azt hangoztatta, hogy - mint fogalmazott - nagy az egyetértés Franciaország és Németország között. "A francia államfő beszédében jó alapot látok arra, hogy Németország és Franciaország intenzíven együttműködjön" - fogalmazott Angela Merkel, külön is kiemelve a társasági adóval, valamint a csődjoggal kapcsolatos francia elnöki javaslatokat.

A kancellár hangsúlyozta, hogy német szempontból az EU reformjával kapcsolatban különösen fontosak a növekedés, a versenyképesség, továbbá a munkahely-teremtés kérdései. Különösen pozitívnak nevezte azokat a javaslatokat, amelyeket a francia államfő a közös védelem-, továbbá a közös menekültpolitika kiépítésre terjesztett elő. Úgy értékelte, hogy közös nevezőn vannak a külpolitika területével kapcsolatban is, amelyen szintén cselekvésre van szükség.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×