eur:
394.63
usd:
370.25
bux:
65312.75
2024. április 19. péntek Emma
Trump megfenyegette Phenjant

Trump megfenyegette Phenjant

Észak-Korea amerikai célpontok elleni rakétatámadás mérlegeléséről döntött, Donald Trump elnök pedig sosem látott dühvel és tűzzel fenyegette meg Phenjant.

Észak-Korea "bármelyik pillanatban" végrehajthatja a Guam szigete elleni rakétacsapás tervét, amint erről döntést hoz Kim Dzsong Un – nyilatkozta a diktatórikus vezetésű ország hadseregének egyik szóvivője. A bejelentés szerint Phenjan „komolyan mérlegei”, hogy támadást indít az Egyesült Államok csendes-óceáni külbirtoka ellen, ahol az amerikai haderőnek hadászati jelentőségű katonai létesítményei vannak. Egy másik katonai szóvivő arról beszélt: Észak-Korea kész megelőző csapást végrehajtani, ha úgy látja, hogy az Egyesült Államok provokációra készül ellene. A Washington Post arról írt, amerikai hírszerzési adatok szerint a sztalinista berendezkedésű állam olyan nukleáris robbanófejek hozott létre, amelyeket képes célba juttatni saját fejlesztésű rakétáival.

A szabadságát töltő Donald Trump amerikai elnök azt mondta, az észak-koreai fenyegetőzés a szokásosnál is intenzívebb. Majd megismételte, ha a phenjani vezetés ezt folytatja, olyan dühvel, tűzzel és valódi erővel kell szembenézzen, amilyet még nem látott a világ. A Phenjani retorika változása minden bizonnyal újabb válasz az ENSZ BT hétvégi, a tiltott atom és rakétakísérletei miatt – amerikai kezdeményezésre – elrendelt újabb szankciókra. A büntetőintézkedések hatására az észak-koreai exportbevételek harmadával, egymilliárd dollárral eshetnek vissza, ami igen komoly kiesést jelenthet. Most ráadásul a Phenjan legfőbb szövetségesének tartott Kína vezetése is jelezte, "100 százalékig, teljesen és szigorúan" betartja az új szankciós előírásokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×