eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Elindult a regisztrációs kampány Erdélyben

Elindult a regisztrációs kampány Erdélyben

Tusványos óta zajlik Erdélyben a 2018-as választásokkal kapcsolatos felvilágosító és regisztrációra hívó kampány. A helyi magyar szervezetek célja, hogy minél többek ismerjék meg, miként szavazhatnak a magyarországi választásokon.

Megkezdődött Erdélyben a jövő évi magyar parlamenti választásokon való részvételre jogosító regisztrációra felhívó kampány. Jelenleg elsősorban magyar rendezvényeken és az interneten folytatnak tájékoztató munkát a helyi magyar pártok - mondta Pászkán Zsolt, a Külügyi és Külgazdasági Intézet külső szakértője.

„Már a Tusnádfürdőn a szabadegyetem területén megindult, ott az Erdélyi Magyar Néppárt plakátjai voltak láthatók, de az elektronikus médiában megjelent az RMDSZ saját alapítványát népszerűsítő kampány is, amelyben elsősorban a regisztrációra buzdítanak.”

Elindult a regisztrációs kampány Erdélyben

Pászkán Zsolt szerint azért kezdődött el ilyen hamar a kampány, mert legutóbb viszonylag kevesen regisztráltak, és ahhoz képest is alacsony volt a részvétel.

„A mintegy egymillió magyar állampolgárnak a fele sem regisztrált, szavazni pedig csak a határon túli magyaroknak a 17 százaléka ment el és sok volt az érvénytelen szavazat.”

A Külügyi és Külgazdasági Intézet külső szakértője azt mondta, utcai plakátokat egyelőre nem látott, ilyenekről nem tud, de nem tartja kizártnak, hogy később ilyen felületeken is megjelennek majd a regisztrációt népszerűsítő hirdetések.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×