INFORÁDIÓ 
2019. január 22. kedd
Artúr, Vince

india

gandhi

árvízkárosultak

Feldühödött emberek támadtak Gandhira Indiában

Infostart / InfoRádió

Feldühödött tömeg támadta meg szombaton Rahul Gandhi ellenzéki vezető autóját Gudzsarát államban, ahol a közelmúltban áradás pusztított, decemberben pedig választást tartanak.

Gandhi, aki az ellenzéki Indiai Nemzeti Kongresszus párt egyik alelnöke, árvízkárosultakkal találkozott volna, de gépkocsioszlopának útját fekete zászlós tömeg próbálta meg elállni. A televíziós felvételek tanúsága szerint a politikus kocsijának ablakait betörték, de ő nem sérült meg.

A Press Trust of India nevű hírügynökség szerint a hatóságok egy embert őrizetbe vettek, és vizsgálat indult az ügyben.

A kongresszus párt több politikusa szerint a kormányzó, konzervatív Bharátija Dzsanata Párt (BJP) szervezte meg a támadást. A BJP-t a 2014-es választáson győzelemre vezető Narendra Modi Gudzsarát államból származik, és a párt itt is szeretne kormányon maradni. Gulám Nabi Azad, a kongresszus párt helyi politikusa szerint a BJP félelmet akar kelteni az emberekben.

"Narendra Modi, a jelszavak, a fekete zászlók és a kődobolás sem tántorít el. Minden erőnket a nép szolgálatába állítjuk" - írta Rahul Gandhi nem sokkal később a Twitteren. A politikus a támadás után találkozott az árvízkárosultakkal. A monszunesők okozta áradás több mint 200 emberrel végzett az államban.

A címlapról ajánljuk

Meghalt Tony Mendez

Az egykori CIA-ügynök legendás iráni túszszabadító akciója alapján készült Az Argo-akció...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018