eur:
392.8
usd:
366.08
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Feldühödött emberek támadtak Gandhira Indiában

Feldühödött tömeg támadta meg szombaton Rahul Gandhi ellenzéki vezető autóját Gudzsarát államban, ahol a közelmúltban áradás pusztított, decemberben pedig választást tartanak.

Gandhi, aki az ellenzéki Indiai Nemzeti Kongresszus párt egyik alelnöke, árvízkárosultakkal találkozott volna, de gépkocsioszlopának útját fekete zászlós tömeg próbálta meg elállni. A televíziós felvételek tanúsága szerint a politikus kocsijának ablakait betörték, de ő nem sérült meg.

A Press Trust of India nevű hírügynökség szerint a hatóságok egy embert őrizetbe vettek, és vizsgálat indult az ügyben.

A kongresszus párt több politikusa szerint a kormányzó, konzervatív Bharátija Dzsanata Párt (BJP) szervezte meg a támadást. A BJP-t a 2014-es választáson győzelemre vezető Narendra Modi Gudzsarát államból származik, és a párt itt is szeretne kormányon maradni. Gulám Nabi Azad, a kongresszus párt helyi politikusa szerint a BJP félelmet akar kelteni az emberekben.

"Narendra Modi, a jelszavak, a fekete zászlók és a kődobolás sem tántorít el. Minden erőnket a nép szolgálatába állítjuk" - írta Rahul Gandhi nem sokkal később a Twitteren. A politikus a támadás után találkozott az árvízkárosultakkal. A monszunesők okozta áradás több mint 200 emberrel végzett az államban.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×